Στην αναμονή για τις «ξεκρέμαστες» επιταγές χιλιάδες άνθρωποι της αγοράς | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης περιμένουν εδώ μέρες χιλιάδες έμποροι και επαγγελματίες για το θέμα των επιταγών, αφού το υπουργείο Οικονομικών έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να ανακοινώσει πώς θα δοθεί λύση.

Εμφανώς, δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που μπορεί να «κάψει» πολλές επιχειρήσεις που ήδη είναι στο «κόκκινο».

Μόλις πήγε να κινηθεί η αγορά, ήρθε το δεύτερο lockdown, με αποτέλεσμα να μείνουν ξεκρέμαστες ολόκληρες συναλλαγές μέσω επιταγών. Πέρα από τον εκδότη, η αδυναμία πληρωμής συμπαρασύρει τους λήπτες, ανοίγοντας έτσι έναν νέο φαύλο κύκλο στην αγορά.

Στην πρώτη καραντίνα, την περασμένη άνοιξη, υπήρξε μέριμνα και είχε δοθεί παράταση 75 ημερών στην ημερομηνία λήξης τους. Τώρα το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει έτοιμο να παρέμβει ξανά για το θέμα, αφού επεξεργάζεται διάφορα σενάρια.

Φαίνεται ότι ετοιμάζει νέα παρέμβαση που θα έχει δύο κατευθύνσεις:

1) παράταση της αναστολής πληρωμών (για άγνωστο αριθμό ημερών), αφού ουδείς γνωρίζει αν το lockdown θα τελειώσει στις τρεις εβδομάδες ή θα παραταθεί και τον Δεκέμβριο,

2) σε περίπτωση που δεν πληρωθεί μια επιταγή, αν θα υπάρξει υπαγωγή στον «Τειρεσία».

Φορείς της αγοράς, όπως ο ΣΒΕΘ, προτείνουν «να παραταθούν επιταγές ποσού μέχρι 10.000 ευρώ για άγνωστο αριθμό ημερών, αφού ουδείς γνωρίζει αν το δεύτερο κύμα πανδημίας θα τελειώσει στις τρεις εβδομάδες ή θα παραταθεί έως και τον μήνα Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα