Στην Αθήνα η νέα μέθοδος προστάτη Rezum χωρίς χειρουργείο

Μοιραστειτε το

Μια νέα εποχή για τη θεραπεία του προστάτη ξεκίνησε στην Ελλάδα, αφού έπειτα από πέντε χρόνια επιτυχούς πορείας σε Αμερική και Ευρώπη, η πρωτοποριακή τεχνική REZUM, η οποία αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη χωρίς χειρουργείο, εφαρμόζεται πλέον και στην Αθήνα.

*Βεβελογιάννης Παναγιώτης MD, Χειρουργός Ουρολόγος – Μέθοδος REZUM Specialist – Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη

Τα νέα για τους ασθενείς στην Ελλάδα που πάσχουν από υπερτροφία του προστάτη είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Η νέα τεχνική όχι μόνο είναι ελάχιστα επεμβατική, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει τη διατήρηση του οργάνου και της σεξουαλικής λειτουργίας, στοιχεία δηλαδή που λειτουργούσαν αποτρεπτικά μέχρι σήμερα για τον ασθενή, ώστε να οδηγηθεί στον ιατρό για αντιμετώπιση.

Διενεργείται από φέτος το καλοκαίρι αποκλειστικά στο Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Θεραπείας Προστάτη της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υπό την Επιστημονική ευθύνη του Χειρουργού Ουρολόγου Παναγιώτη Βεβελογιάννη MD και του συνεργάτη του, Μπαφαλούκα Νικολάου MD.

giatros1.jpg
Ο κ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης MD, Χειρουργός Ουρολόγος-Μέθοδος REZUM Specialist- Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη

Το REZUM διοχετεύει θερμική ενέργεια υδρατμών στοχευμένα μόνο στο πάσχον τμήμα του προστάτη που εμποδίζει την ούρηση, επιφέροντας τη σταδιακή συρρίκνωσή του, χωρίς να επηρεάζονται τα ζωτικά τμήματα του οργάνου και οι λειτουργίες τους. Μέσα σε δύο εβδομάδες η ουρήθρα ανοίγει σταδιακά και ο ασθενής απαλλάσσεται από τα συμπτώματά του (νυκτουρία, επιτακτική ανάγκη για ούρηση, αδύναμη και ακανόνιστη ροή και δυσκολία κατά την έναρξη της ούρησης), διατηρώντας τη στύση και την εκσπερμάτισή του.

Ο κ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης MD, Χειρουργός Ουρολόγος-Μέθοδος REZUM Specialist- Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη

H καινοτομία της μεθόδου REZUM έγκειται στο γεγονός της διοχέτευσης χαμηλής ενεργείας με συναγωγή, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούν ενέργεια υψηλής ισχύος και μεγάλης διάρκειας εξ επαφής.

Η μέθοδος διαρκεί μόνο 10-15 λεπτά, διενεργείται με απλή μέθη και όχι με γενική αναισθησία, ενώ ο ασθενής επιστρέφει μέσα σε μία ώρα στις καθημερινές του δραστηριότητες, αναίμακτα και χωρίς μετεγχειρητικό πόνο.

Ο κ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης MD, Χειρουργός Ουρολόγος-Μέθοδος REZUM Specialist-Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη

Τα καλά νέα αφορούν σε όλους τους ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα και τα φάρμακα τους, χωρίς να οδηγηθούν στο χειρουργείο.

Πληροφορίες στο τηλ. 2106962600

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...