Στην ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις ο Αλέξης Τσίπρας

Μοιραστειτε το

Επίσκεψη προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Π​Σ Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ

Την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέπτεται στις 11 το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Θυμίζεται πως προηγήθηκε χθες επίσκεψη στην ΕΥΠ αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την Γραμματέα της ΚΟ και πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, ζήτησε άμεση συνάντηση με τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη, ώστε να λάβουν εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων.

Όπως γίνεται σαφές, πάρα το γεγονός ότι η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της κοινοβουλευτικής διερεύνησης μέσω της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, καθίσταται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να «κυνηγάει» όλες τις πτυχές της, με στόχο να έρθουν όλα στο φως.

Την Τρίτη 30/08, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, μέσω της οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «επιχείρηση “κουκούλωμα” του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η επίσπευση της καταστροφής των ειδικών USB από την ΕΥΠ, συμβαίνει διότι η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ελέγχους.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι», σημείωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...