Στα social media στρέφεται η πλειοψηφία των νεαρών ενηλίκων, για να καταπολεμήσει τη μοναξιά της πανδημίας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σε υπερπολύτιμη παρέα τείνει να εξελιχθεί η τεχνολογία για τους σημερινούς νέους, με τις βαθιές πληγές που προκαλεί η πανδημία COVID-19 στον ψυχισμό των ανθρώπων να ωθεί περισσότερα από τα 3/4 (78%) των νεαρών ενηλίκων στην Ευρώπη να στρέφονται στην τεχνολογία, προκειμένου να αισθανθούν λιγότερο μοναχικά.

Μάλιστα, η μοναξιά της πανδημίας είναι πιο έντονη για τους νεαρούς ενήλικες, τη λεγόμενη «Generation Z» και όχι -όπως θα περίμενε κανείς- για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, τους αποκαλούμενους «Baby Boomers»! Το εντυπωσιακό είναι ότι, ακόμα και η Generation Z που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες για να επικοινωνεί, έχει βρει τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής αρκετά δύσκολες.

Τέσσερις στους δέκα εκπροσώπους της Generation Z, σε όλη την Ευρώπη, δηλώνουν ότι αισθάνθηκαν πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 απ’ ό, τι πριν ξεκινήσει αυτή. Συγκριτικά, λίγο περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) Baby Boomers δηλώνουν ότι ένιωσαν κάτι αντίστοιχο.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky, περισσότεροι από δύο στους τρεις (68%) που ανήκουν στην Generation Z, αισθάνονται μοναχικά από την εμφάνιση του κορωνοϊού και έπειτα.

Πώς προσπαθούν να ανακουφίσουν το αίσθημα της μοναξιάς οι πολίτες ανά τον κόσμο; Με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σχεδόν οι μισοί (45%) της Generation Z που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακά φόρουμ, περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο.

Πολλαπλές οι αιτίες της μοναξιάς

Η έρευνα της Kaspersky διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές αιτίες μοναξιάς μεταξύ των Gen Z’ers, όπως το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να πάνε για ψώνια εκτός από σουπερμάρκετ (23%) ή ότι δεν μπορούν να συναντηθούν με συναδέλφους αυτοπροσώπως (19%). Ένιωσαν, επίσης, μοναχικά, επειδή δεν μπορούσαν να δουν την οικογένεια ή τους φίλους τους (75%) ή να απολαύσουν τα συνηθισμένα χόμπι ή τις αθλητικές τους δραστηριότητες (51%).

«Η μοναξιά μεταξύ των νέων έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή η επαφή, πρόσωπο με πρόσωπο, τους λείπει περισσότερο απ’ ό, τι νόμιζαν. Μπορεί, επίσης, να αισθάνονται απομονωμένοι, ενώ πολλοί από τους φίλους τους εξακολουθούν να δημοσιεύουν θετικές εμπειρίες στο Διαδίκτυο, παρ’ όλο που η “κανονική” ζωή έχει διακοπεί απότομα», αναφέρει η έρευνα.

Η έρευνα της Kaspersky δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αντίκτυπος του να μην βλέπει κανείς τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους του, έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη συναισθηματική απομόνωση. «Καθώς τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έγιναν πιο περιοριστικά, όλη η κοινωνία εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία. Η έρευνα, μας έδειξε ότι ακόμη και η Generation Z, η οποία έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες για να επικοινωνεί, έχει βρει τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής αρκετά δύσκολες», σημειώνει η έρευνα.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα