Στα 12,9 δισ. ευρώ η αξία των ελληνικών ομολόγων που αγόρασε η ΕΚΤ

Μοιραστειτε το

H προσδοκία για ένα νέο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέχρι το τέλος του έτους, σε συνδυασμό με την νέα βουτιά του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, συντηρούν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε ιστορικώς χαμηλά επίπεδα .

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μόνο μέσω του προγράμματος PEPP για την πανδημία (στο οποίο συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα) είχε αγοράσει έως 2/10/2020 τίτλους ονομαστικής αξίας 571,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου αγοράστηκαν ομόλογα 3,020 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά από την αρχή του προγράμματος η ΕΚΤ έχει απορροφήσει 12,966 δισ. ευρώ σε τίτλους του Ελλ. Δημοσίου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 154 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 71 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε οριακά στο 0,985 από 0,97% έναντι – 0,50% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,485 από 1,47%.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματεύονταν στο 1,1781 δολ. από το επίπεδο των 1,178 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1795 δολ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...