Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο – Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική και η ρελάνς της κυβέρνησης

Μοιραστειτε το

Μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική ήρθε και η απάντηση της κυβέρνησης

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στον απόηχο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις αλλά και τη λίστα Πέτσα.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την «σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης».

Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος τόνισε «ότι ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση αυτή, προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία και την ανεπάρκεια του απέναντι σε κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα για την πατρίδα και την κοινωνία, για τα οποία δεν έχει καμιά ουσιαστική πρόταση. Όλα τα ζητήματα που επικαλείται, έχουν απαντηθεί πολλές φορές».

«Το ίδιο φυσικά θα γίνει, αν η πρόταση του συγκεντρώσει τον απαραίτητο από το Σύνταγμα αριθμό βουλευτών», διαβεβαίωσε

ο κ. Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε, άλλωστε, «ότι για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από την Αντιπολίτευση, χρειάστηκε η ΝΔ να εισηγηθεί την αλλαγή του άρθρου 68 στην τελευταία αναθεώρηση».

Μέσα σε λίγες ώρες οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν, καθώς τάχθηκαν υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

Σημειώνεται ότι η πρόταση για να υπερψηφιστεί χρειάζεται 120 βουλευτές (κι όχι 151), καθώς στην αναθεώρηση του Συντάγματος (άρθρο 68) που ψηφίστηκε πρόσφατα, το «όριο» κατέβηκε, με αποτέλεσμα να μπορεί και η μειοψηφία να συστήσει μια τέτοια επιτροπή. Η αλλαγή στο άρθρο 68 έγινε επί ΝΔ, με την κυβέρνηση να τονίζει ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μία απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Η ρελάνς της ΝΔ

Και ενώ το πολιτικό σκηνικό μυρίζει μπαρούτι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για διεύρυνση της περιόδου έρευνας, ώστε να αφορά και την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από το 2015 και μετά. Δηλαδή η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει έρευνα για την προσπάθεια ελέγχου των Μ.Μ.Ε. από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με όσα έχει καταγγείλει κατά καιρούς η ΝΔ όπως η προσπάθεια δημιουργίας του αποκαλούμενου και «ΣΥΡΙΖΑ channel» με τα Βοσκοτόπια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό τροχαίο στη Νέα Σμύρνη – Απίστευτες εικόνες

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη – Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές (vid)

Γρίπη: Φόβοι για επιθετική εξάπλωσή της – Τι λένε οι επιστήμονες

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...