Στα «κρύα του λουτρού» άφησε ο Τραμπ τους καλεσμένους του στο Μαρ-α-Λάγκο

Μοιραστειτε το

Το για λίγες ημέρες ακόμα προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ επιβιβάζεται στο AirForceOne, προκειμένου να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον, αφήνοντας σύξυλους τους περίπου 500 καλεσμένους τους στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο.

AP Photo/Patrick Semansky

Οι καλεσμένοι που πλήρωσαν τετραψήφια ποσά για τα εισιτήρια εισόδου στο καθιερωμένο πάρτι της Πρωτοχρονιάς του Ντόναλντ Τραμπ, έμειναν με την όρεξη, καθώς δεν τον είδαν ποτέ, αφού τελευταία στιγμή, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ  εγκατέλειψε το Παλμ Μπιτς κι επέστρεψε στην Ουάσινγκτον, αφήνοντας πίσω στην εκδήλωση τον δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι, δύο γιους του και διάφορες τηλεπερσόνες από τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης – κανένας από τους οποίους δεν φορούσε μάσκες.

Καμία επίσημη εξήγηση δε δόθηκε για την πρόωρη αποχώρηση του προέδρου από το Μαρ-α-Λάγκο, αν και είναι κοινό μυστικό ότι ακόμα προσπαθεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, και στις 6 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία στο Κογκρέσο για την τελική επιβεβαίωση της εκλογής Μπάιντεν, όπου ο Τραμπ διοργανώνει… αντάρτικο και διαδηλώσεις.

Έτσι, χωρίς την παρουσία του Τραμπ, η ατμόσφαιρα στο πάρτι της Πέμπτης ήταν υποτονική. Οι καλλιτέχνες που πλαισίωναν την εκδήλωση, στην ακμή τους πριν δεκαετίες – Vanilla Ice και Berlin – εμφανίστηκαν στην κύρια σκηνή της αίθουσας χορού Οι καλεσμένοι αρκέστηκαν σε σέλφι με τον Τζουλιάνι, ο οποίος φορούσε ένα μπλε βελούδινο σμόκιν, την τηλεοπτική δικαστίνα του Fox News Τζανίν Πιρρό και προσωπικότητες του δεξιού τηλεοπτικού δικτύου OANN.

Αντί για τον πατέρα τους, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεώτερος και ο Έρικ Τραμπ υποδέχθηκαν του προσκεκλημένους, παρέα με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τη Λάρα Τραμπ. Η Τίφανι Τραμπ ήταν επίσης εκεί, αλλά κανείς δεν είδε την Ιβάνκα Τραμπ και τον Τζάρεντ Κούσνερ. 

Τα τραπέζια – για 10 άτομα το καθένα, χωρίς κοινωνική απόσταση – στην αίθουσα χορού, ήταν στολισμένα με λευκά λουλούδια και κεριά μέσα σε ένα γλυπτό που θύμιζε με την μπάλα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Το μενού αποτελείτο από τη «σαλάτα του κου Τραμπ» – το κλαμπ έχει διατηρήσει το «κος Τραμπ» αντί του «πρόεδρος Τραμπ» στο πιάτο – τορτελίνια με τυρί και εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας Wagyu.

Πολλοί επισκέπτες και καλλιτέχνες απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν από το CNN αργά την Τετάρτη ότι ο Τραμπ θα έφευγε νωρίς από τη Φλόριντα. Οι τιμές των εισιτηρίων για την εορταστική παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν αυξηθεί αρκετά από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του και έφτασε τα 1.000 δολάρια φέτος, είπε ένα άτομο εξοικειωμένο με το θέμα.

Αρχικά, προσκεκλημένοι και καλλιτέχνες δίσταζαν να δεσμευτούν ότι θα παρευρεθούν στο γεγονός, χωρίς να γνωρίζουν εάν θα εμφανιστεί ο πρόεδρος. Ωστόσο, οι κρατήσεις για το πάρτι αυξήθηκαν όταν αποσαφηνίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ θα ταξιδέψει στη Φλόριντα για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, αφού είχε παραλείψει την παραδοσιακή του επίσκεψη για την ημέρα των Ευχαριστιών. Έτσι, πουλήθηκαν 500 εισιτήρια για τη φετινή διοργάνωση, νούμερο κατάτι χαμηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Το Donald J. Trump Ballroom στο Μαρ-α-Λάγκο έχει χωρητικότητα 700 ατόμων.

Μέχρι την Τετάρτη, θεωρείτο βέβαιο ότι ο απερχόμενος πρόεδρος θα παραστεί στην εκδήλωση. Αλλά εκείνο το απόγευμα, ανακοινώθηκε ότι αυτός και η πρώτη κυρία θα αναχωρούσαν νωρίς την επόμενη μέρα, με τον Τραμπ να μην εμφανίζεται σχεδόν καθόλου στους χώρους του ιδιωτικού του κλαμπ. Έτσι από το φετινό πάρτι έλειψε και το συνηθισμένο κεντρικό του κομμάτι: η ομιλία του Προέδρου και η ευκαιρία για μια ματιά στην πρώτη κυρία.

Όπως και σε άλλες συγκεντρώσεις στο Μαρ-α-Λάγκο φέτος, σχεδόν κανένας επισκέπτης δεν φορούσε μάσκα προστασίας για την Covid-19.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...