Σταύρος Κελέτσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μήνυσης σε βάρος του Νίκου Παππά

Μοιραστειτε το

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο κατάθεσης μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Νίκου Παππά, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Σταύρος Κελέτσης.

Σημειώνεται, ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ελέγχεται από την επιτροπή για τη διάπραξη αδικημάτων κατά την περίοδο που διέθεσε υπουργός ψηφιακής πολιτικής και ειδικότερα κατά την περίοδο του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Κελέτση, καταγγέλλοντας αλλοίωση των πρακτικών της συνεδρίασης.

«Έχει δικαίωμα ο καθένας να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αυτό δεν το απεμπολώ. Θα το χρησιμοποιήσω αν και όταν χρειαστεί» είπε κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνης μόλις ολοκληρώσει τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στο μεταξύ, από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από το 2017 βουλευτές της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή για την προέλευση των χρημάτων της εφημερίδας Documento.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ φυσικά σιωπούσε. Ο κ. Καλογρίτσας, στη διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή, ανέφερε με λεπτομέρειες ότι, κατόπιν εντολών του κ. Παππά αφού ναυάγησε το σχέδιο για δημιουργία “Syriza Channel”, τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ-εφημερίδας και συγκεκριμένα της εφημερίδας Documento, η οποία εκτός των άλλων υπηρεσιών στο κόμμα, θα αναλάμβανε και τις επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο κ. Καλογρίτσας έπαιρνε εντολές μόνο από τον κ. Παππά και όταν διαφώνησε για τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις του “Syriza press” σε βάρος συζύγων πολιτικών αντιπάλων του επιβλήθηκε να αποχωρήσει λαμβάνοντας απειλητικά μηνύματα από τον κ. Παππά, όπως ο ίδιος επικαλέστηκε.

Ποια ήταν η διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ; Πώς ένας εργαζόμενος σε μια εφημερίδα, στην οποία έχουν καταλήξει 3 εκατομμύρια, γίνεται στη συνέχεια ιδιοκτήτης;

Ποιος ο ρόλος του κ. Αρτέμη Αρτεμίου στην αναζήτηση χρημάτων για τη δημιουργία του Syriza Channel; Είναι πράγματι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα; Οφείλονται απαντήσεις, τις οποίες οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει οτιδήποτε για να αποφύγουν».

Την ίδια στιγμή, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «η σημερινή κατάθεση Καλογρίτσα στην Προανακριτική χάρισε για μια ακόμα φορά άφθονο γέλιο και νέες αντιφάσεις. Ο μάρτυρας οδήγησε τον πρόεδρο της Επιτροπής στο σημείο να του δείξει τη μήνυση που ο ίδιος ο Καλογρίτσας έχει καταθέσει (εναντίον της CCC) και στην οποία στηρίχθηκε -υπενθυμίζεται- η σύσταση της προανακριτικής».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΤΖΑΚΡΗ: «Να σας διαβάσω από τη σελίδα 23 της έγκλησής σας…»

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: «Δεν την έγραψα εγώ την έγκληση, ο Τοξότης (σ.σ.: συμφερόντων Καλογρίτσα) την έγραψε. Τι σχέση έχω εγώ με τον Τοξότη; Δεν θυμάμαι τι λέει η μήνυση».

ΚΕΛΕΤΣΗΣ: «Πάρτε τη μήνυση που κάνατε και διαβάστε την…»

«Κατά τα άλλα, ο κ. Καλογρίτσας έκαψε και πάλι το σενάριο περί «μπροστινού», παραδεχόμενος ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ για να κατέβει στον διαγωνισμό. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «η οικογένειά μου έβαλε σε αυτή τη δουλειά πολλές δεκάδες εκατομμύρια».

Κορυφαία στιγμή, όμως, της κατάθεσης Καλογρίτσα ήταν όταν ομολόγησε στεγνά ότι τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής κατέληξαν στην εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συνεργείο καθαρισμού στη μεζονέτα – Αποφεύγει να μένει εκεί ο σύζυγος της Καρολάιν

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...