Σταϊκούρας: Πότε θα γίνει η εκταμίευση της Επιστρεπτέας

Μοιραστειτε το

Τι ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας, για την εκταμίευση της Επιτρεπτέας Προκαταβολής. 

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή, πολλές επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση εμφανίζουν, σε μια πρόταση ανάγνωση, αύξηση του τζίρου το τελευταίο τετράμηνο του 2020 σε σχέση με το 2019. Ωστόσο, όπως δήλωσε θα περιμένουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΦΠΑ ενώ ο στόχος είναι η εκταμίευση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

“Η επιτυχία του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής, αποτυπώνεται στον μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που ωφελήθηκαν και ωφελούνται από τους διαδοχικούς κύκλους αυτής της κρατικής ενίσχυσης”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε, από τους 5 πρώτους κύκλους του χρηματοδοτικού εργαλείου, θα διοχετευτεί στην αγορά ρευστότητα συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, έχουν ενισχυθεί 482.271 μοναδικοί δικαιούχοι. Εκ των οποίων, οι 439.200 – δηλαδή το 91% των ωφελούμενων – έλαβαν συνολικό ποσό – ο καθένας – έως 20.000 ευρώ, που ήταν, κυρίως, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή (5) έληξε την, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, έχοντας σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών. Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 υπολογίζεται πάνω από 1,5 δισ. ευρώ

Το ποσό της επιστροφής ανέρχεται σε 50% ενώ η κυβέρνηση θα αξιολογήσει κάτι αντίστοιχο και για τις προηγούμενες.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη προαναγγείλει ότι – όπως και στην Επιστρεπτέα 4 -κανείς δεν θα λάβει λιγότερα από 1.000 ευρώ και το 50% θα είναι «μη επιστρεπτέα» επιδότηση.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται οι παραδοχές εκείνες που αφορούν τον αριθμό των εργαζόμενων, τον τζίρο ή/ και τα ελάχιστα ποσά στήριξης ώστε μέσω ανάλογων τροποποιήσεων οι επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, μεταξύ των οποίων και η εστίαση, να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα του πέμπτου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής.

Amazon: Τα νέα γραφεία στην Αθήνα-Οι προσλήψειςISOPLUS: Τροχιά ανάπτυξης και εταιρική αναδιοργάνωσηΣ. Μπεκατώρου: Κατήγγειλε τον νυν αντιπρόεδρο της ΕΙΟ για την σεξουαλική κακοποίησή της
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...