Σταϊκούρας: Παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας και για το 2022 θα αποφασίσει η ΕΕ

Μοιραστειτε το

Την βεβαιότητα ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα αποφασίσουν την παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας και για το 2022  εξέφρασε ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ τόνισε ότι κοινή αντίληψη εντός της Ε.Ε. είναι ότι η δημοσιονομική προσαρμογή μετά το τέλος της πανδημίας θα πρέπει να επιτευχθεί με την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης και όχι με περιοριστικά μέτρα. “Θα δείτε λοιπόν ότι σε κείμενα που θα δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες ότι η Ε.Ε. θα αποφασίσει όχι μόνο την παράταση την δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2022 αλλά και της διατήρησης της στήριξης των οικονομιών μέχρι να αποκατασταθούν ικανοί ρυθμοί ανάπτυξης” τόνισε ο υπουργός οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για το 2021 εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα κινείται κοντά στις προβλέψεις του προϋπολογισμού χωρίς όμως να διευκρινίζει αν μιλά για το βασικό σενάριο για ανάπτυξη 4,8% ή για το δυσμενές που θέλει ανάπτυξη μειωμένη κατά 1 ,5% του ΑΕΠ στο 3,3% του ΑΕΠ. Τόνισε πάντως ότι ακόμη υπάρχει σοβαρή αβεβαιότητα λόγω της παράτασης της υγειονομικής κρίσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα μέτρα στήριξης των 2,5 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν χθες και ειδικότερα για το μέτρο της κάλυψης των παγίων δαπανών ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν 30.000 έως 50.000 επιχειρήσεις είναι συμπληρωματικό της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Διευκρίνισε ότι αφορά επιχειρήσεις που ενισχύονται ήδη μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής και παρόλα αυτά παρουσιάζουν ζημιά, ώστε να παραμείνουν ζωντανές και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας .

Β.Σ. Καρούλιας: Νέα σειρά αναψυκτικών σε συνεργασία με την Green Cola HellasFlexi: Νέο επιχειρηματικό μοντέλο από τον ΓρηγόρηΈνα καταναλωτικό δάνειο με επιτόκιο πραγματικό προνόμιο!
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...