Στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Βύρωνα για παύση εργασιών στο στρατόπεδο Σακέτα – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σε συνέχεια των αντιδράσεων του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, ενέκρινε στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ψήφισμα για το στρατόπεδο Σακέτα με το οποίο ζητείται «η άμεση παύση των εργασιών και η απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και χρήσεων καθώς και των οικοδομικών σκελετών που βρίσκονται στην περιοχή».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η περιοχή βρίσκεται, στην Α1 ζώνη (υψηλής προστασίας) του Υμηττού, όπου απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα και οι εργασίες αυτές ξεκίνησαν ξανά, παρά την αντίθεση του Δήμου Βύρωνα και των κατοίκων της περιοχής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βύρωνα  από τις 22 Οκτωβρίου 2020 είχε καταδικάσει την επανέναρξη των οικοδομικών εργασιών (δείτε περισσότερα: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9868), ενώ την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, επισκέφθηκε το στρατόπεδο και παρέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας (δείτε https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9915).

Το κείμενο του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Τον Αύγουστο του 2009, πολίτες και συλλογικότητες του Βύρωνα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και η τότε δημοτική αρχή, μετά από κινητοποιήσεις, κατάφεραν να σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες ανέγερσης 36 κατοικιών που προορίζονταν για τη φιλοξενία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στο χώρο του στρατοπέδου ΣΑΚΕΤΑ, που βρίσκεται σε ζώνη υψηλής προστασίας του Υμηττού.

Αν και η περιοχή βρίσκεται, ακόμη και με βάση την προτεινόμενη ΣΜΠΕ στην Α1 ζώνη (υψηλής προστασίας) του Υμηττού, όπου απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα, οι εργασίες αυτές ξεκίνησαν ξανά, παρά την αντίθεση του δήμου Βύρωνα και των κατοίκων της περιοχής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συντάσσεται με τους δημότες του Βύρωνα και ζητά την άμεση παύση των εργασιών και την απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και χρήσεων καθώς και των οικοδομικών σκελετών που βρίσκονται στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα