Στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση «2020 Basketball Champions League Final 8» – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, συνεκλήθη σήμερα εκτάκτως  το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την οικονομική  ενίσχυση η μη της ευρωπαϊκής διοργάνωσης «2020 Basketball Champions League Final 8».

Τελικά μετά από θετική εισήγηση του Περιφερειάρχη, πάρθηκε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής με ποσό ύψους 220.000 ευρώ, στην ευρωπαϊκή διοργάνωση «2020 Basketball Champions League Final 8», που θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Νίκος Γκάλης στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για μία  ευρωπαϊκή διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος, μεγάλης εμβέλειας και εθνικής σημασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες από τις χώρες της Γαλλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Τσεχίας, Ισραήλ, Τουρκίας και Ελλάδας.

Παράλληλα με απόφαση του κ. Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει στους διοργανωτές και 500 test ανίχνευσης κορωνοιού που θα διενεργήσουν τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και τα οποία κρίνονται απαραίτητα βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της FIBA.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επικράτησε ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα, προς όφελος της Αττικής και των πολιτών της.

Η απόφαση να φιλοξενηθεί στην Αττική μία τόσο σημαντική διοργάνωση με διεθνή εμβέλεια, έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση που υλοποιείται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής της Αττικής, ενίσχυσης της υπεραξίας της και ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα με δεδομένο ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, δίνεται στην Αττική μας η ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις, με ασφάλεια. 

Με την απόφασή μας αυτή ως Περιφέρεια Αττικής επιπλέον, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε το αθλητικό ιδεώδες. Είναι μια απόφαση που δεν ευνοεί απλά τους αγωνιστικούς σκοπούς μιας ελληνικής ομάδας, αλλά τον ίδιο τον ελληνικό αθλητισμό.  

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ενίσχυση της εικόνας της Αττικής και συνολικά της χώρας».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα