Στήριξη σε Σταϊκούρα με μισές αλήθειες και πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μόνιμη επωδός από τον πρωθυπουργό που απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Το άσπρο μαύρο επιχείρησε να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μορφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αιτία την προώθηση του νέου πτωχευτικού κώδικα.  

Η ομιλία του πρωθυπουργού κινήθηκε κυρίως σε δύο επίπεδα. Αφενός στο ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου στο ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί σημειώνοντας αξιοσημείωτες επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα: από την πανδημία μέχρι την οικονομία. 

Παρέχοντας στήριξη στον υπουργό του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά στο επίμαχο νομοσχέδιο και χωρίς να αγγίζει την ουσία, αποφεύγοντας να παραδεχθεί ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας αφήνει τους πολίτες στο έλεος των τραπεζών και δεν προσφέρει καμία προστασία πλέον στην πρώτη κατοικία, οδηγώντας σε εξαναγκαστική πτώχευση χιλιάδες μικρές ευάλωτες επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019, λησμονώντας ωστόσο να προσθέσει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που δεν φρόντισε για την περαιτέρω παράταση ισχύος του νόμου Κατσέλη και ότι αντίθετα επέλεξε να προχωρήσει τον συγκεκριμένο νόμο-έκτρωμα που ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη.  

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον χώρο της οικονομίας, δίνοντας μια ψευδαίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς, τη στιγμή που η ύφεση στη χώρα κινείται ήδη σε διψήφιο αριθμό, με τη συνδρομή βεβαίως και της πανδημίας. Δεν δίστασε να οικειοποιηθεί ό,τι δρομολόγησε ή έχτισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: από το «μαξιλάρι ασφαλείας» έως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. «Δικό μας είναι το μαξιλάρι… εμείς το δημιουργήσαμε», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προχώρησε σε υποβολή πρόταση μομφής την πιο ακατάλληλη στιγμή, δηλαδή εν μέσω της εξάπλωση της νόσου Covid-19, της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και της τουρκικής προκλητικότητας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...