Στήριξη και ευχές στους απεργούς της ΛΑΡΚΟ από τον Δ. Κουτσούμπα

Μοιραστειτε το

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη ΛΑΡΚΟ

EUROKINISSI

Στη ΛΑΡΚΟ και στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων βρέθηκε για την παραμονή των Χριστουγέννων ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως τόνισε, εκεί «χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης όλης της Ελλάδας, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στους εργαζόμενους της επιχείρησης, αναφέρθηκε στον πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είχαν απόλυτο δίκιο σε αυτά που έλεγαν. Έφτασε, αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση στο σημείο να παραδεχτεί ότι η ΛΑΡΚΟ είναι πραγματικό χρυσωρυχείο και την περιφέρει τώρα σαν πολύφερνη νύφη σε διάφορους εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους για να την πουλήσει, ενώ πριν έλεγε ότι της είναι κοστοβόρα και έχει ελλείμματα, ότι φταίνε οι εργαζόμενοι, ότι είναι βαρέλι χωρίς πάτο και άλλα τέτοια».

Αφού επανέλαβε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους τον οποίο χαρακτήρισε «δίκαιο», τους ενημέρωσε ότι το κόμμα έχει καταθέσει «ξανά ερώτηση στη Βουλή, με κεντρικό ζήτημα να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα λόγω της μείωσης μισθών, λόγω του ότι δεν υπάρχει το δώρο Χριστουγέννων αυτές τις μέρες. Έχουμε ζητήσει να υπάρξει ενιαία, ουσιαστική λειτουργία όλης της ΛΑΡΚΟ και να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία κανονικά, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων. Και βεβαίως να ενημερώσει υπεύθυνα η κυβέρνηση, κάτι που έχει πει ότι θα το κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβρη και ο κ. Σταϊκούρας και το υπ. Εργασίας και το υπ. Ανάπτυξης, τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία αλλά παρόλα αυτά τηρούν σιγή ιχθύος. Πρέπει να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία για τους σχεδιασμούς που ετοιμάζουν, για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων».

«Το ΚΚΕ, για ακόμα μία φορά σας λέμε, θα βρίσκεται στο πλευρό σας. Χρόνια Πολλά! Καλή δύναμη! Υγεία να έχετε εσείς και οι οικογένειές σας. Με αισιοδοξία και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτούμε σε λίγες μέρες τον νέο χρόνο» κατέληξε.

Με αφορμή τα Χριστούγεννα, δήλωσε ότι «θα θέλαμε από βάθος καρδιάς να ευχηθούμε, χρόνια πολλά στην εργατική τάξη της Ελλάδας, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες με δύναμη και υγεία, με αισιοδοξία και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτούμε το 2021».

Και εξήγησε ότι λόγος της επίσκεψής του στη ΛΑΡΚΟ ήταν για να πιέσει «να πάρουν το επίδομα των Χριστουγέννων, αφού δώρο δεν δίνεται, αφού έχουν μειωθεί οι μισθοί, για να συνεχίσει η παραγωγική διαδικασία και δυνατότητα της επιχείρησης. Για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...