Σπύρος Μπιμπίλας: «Έσωσα ημιθανή ηθοποιό! Ήταν μόνη της μέσα στο σπίτι και για 5 μέρες δεν απαντούσε» (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών είναι αδιαμφισβήτητα, ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καλείται καθημερινά να τοποθετηθεί για το θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, και αυτό δεν είναι άλλο από τις καταγγελίες ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλική παρενόχληση, από ανθρώπους του θεάτρου.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Tik Talk» και μίλησε για το φλέγον ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έχει μεγάλο βάθος αυτή η ιστορία, δεν θα σταματήσει σύντομα»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πριν πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική είχε σπουδάσει νομική, την οποία δεν ακολούθησαν καθώς τον κέρδισε η αγάπη του για το θέατρο. Ωστόσο λόγω της κατάστασης που επικρατεί, όπως είπε και ο ίδιος, βρέθηκε να χειρίζεται σήμερα τα νομικά θέματα των συναδέλφων του.

Ο ηθοποιός μάλιστα δεν έκρυψε και την ενόχληση του προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι παρεμβαίνουν στον ιδιωτικό του χώρο, πολιορκώντας τον πολλές φορές αδιάκριτα.

«Δεν είναι δυνατόν να ξυπνάω το πρωί, να κατεβάζω τα σκουπίδια και να με περιμένει μία κάμερα», είπε ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός ότι θα απευθυνθεί και στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Σκάνδαλο Λιγνάδη

Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικων παιδιών κατά συρροή, ο ίδιος δήλωσε ότι τον «θλίβει βαθύτατα η φυλάκιση ενός ανθρώπου της Τέχνης. Δεν το έχουμε ξαναδεί παγκοσμίως».

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προς το πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα, όπου τον αποκάλεσε «μέτριο ηθοποιό», ο πρόεδρος του ΣΕΗ δήλωσε το εξής:

«Εγώ εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα αγκαλιά με όλη την Ελλάδα και σκέφτηκα τον Δημήτρη που ήταν μόνος του. Είμαι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Είναι λάθος της υπερασπιστικής του γραμμής να μπλέξει ένα αθώο Σωματείο. Δεν με πείραξε η επίθεση. Με παραξένεψε. Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε ή έγραψε αυτά τα λόγια».

«Έσωσα ημιθανή ηθοποιό»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και όχι μόνο, καθώς η αγάπη του για το συνάνθρωπο είναι ανιδιοτελής. Ο γνωστός ηθοποιός έχει βοηθήσει πολύ κόσμο που έχει ανάγκη. Μιλώντας στον παρουσιαστή της εκπομπής, ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα περιγράφοντας τη στιγμή που έσωσε από τον θάνατο μία παλιά ηθοποιό.

«Από την αρχή της πανδημίας είμαι από το πρωί ως το βράδυ έξω, προσέχοντας πάρα πολύ, για να μοιράζω τρόφιμα, να διοργανώνω τις φιλανθρωπικές δράσεις του ταμείου αλληλοβοηθείας, να πουλάω σπίτι σπίτι το ημερολόγιο του σωματείου για να μαζέψουμε λεφτά, να βοηθάω τους γεροντότερους ηθοποιούς οι οποίοι είναι τώρα είναι και στα γηροκομεία και δεν μπορώ να πάω να τους βρω. Να σκεφτείτε ότι βρήκα ηθοποιό ημιθανή στο σπίτι της και κατάφερα να την πάμε σε γηροκομείο γιατί θα είχε πεθάνει.

Ήταν μόνη της μέσα στο σπίτι και επειδή ανησύχησα, γιατί πέντε μέρες δεν απαντούσε, την πρόλαβα» πρόσθεσε και έκανε μια παύση.

«Τελοσπάντων. Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και δεν δέχομαι κανείς να παίζει με το συναίσθημα μου. Κανείς. Για αυτό και ο κύριος συνήγορος, αυτός που εύκολα καταδικάζει ανθρώπους, τώρα εμένα και τον Καπουτζίδη και δεν ξέρουμε και ποιον άλλον θα καταδικάσει, καλό θα είναι να σκεφτεί πριν αρχίσει να τα κάνει αυτά τα πράγματα», είπε εμφανώς συγκινημένος

Πηγή
Author: Λαμπρίνα Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα