Σπείρα ναρκεμπόρων εξαρθρώθηκε, χάρη στην αποκωδικοποίηση της ορολογίας που χρησιμοποιούσαν στις συναλλαγές τους! | newsbreak

Μοιραστειτε το

«Λαβράκι» έβγαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεγάρων, στο πλαίσιο τεράστιας επιχείρησης με σκοπό την εξάρθρωση σπείρας μεγαλεμπόρων ναρκωτικών που διακινούσαν ποσότητες κάνναβης στην περιοχή, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες για την παράνομη δράση πέντε ανδρών, με συνέπεια να στήσουν μεγάλη επιχείρηση με τη συνδρομή δυνάμεων του Τμήματος Μεγάρων, της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής και ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου – ανιχνευτή.

Στο πλαίσιο της έρευνας στις οικίες των δραστών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: 40 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έξι εκατοστών ως 1,17 μέτρα, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρος 850 γραμμαρίων, τρίφτες κάνναβης, 38 συσκευές κινητών τηλεφώνων, δύο ζυγαριές ακριβείας, διάφορα αντικείμενα που έχουν σχέση με την καλλιέργεια και τη συντήρηση φυτείας υδροπονικής καλλιέργειας, ένα πιστόλι κρότου-λάμψης μαζί με έναν γεμιστήρα που περιείχε πέντε φυσίγγια κρότου, πέντε μαχαίρια, μια σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των 2.470 ευρώ, καθώς και ένα αυτοκίνητο και τρεις μοτοσικλέτες, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις «δουλειές» τους.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της δράσης τους διαδραμάτισε η αποκωδικοποίηση της ορολογίας που χρησιμοποιούσαν οι πέντε δράστες κατά τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα