Σπανός: «Να ματαιωθεί ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση προσφύγων στην Ερέτρια» – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Την ματαίωση της εγκατάστασης 300 προσφύγων στην Ερέτρια, ζητά ο Φάνης Σπανός σε κοινή δήλωση που εξέδωσε με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαιδίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται σήμερα σε ξενοδοχείο του Δήμου της Ερέτριας πρόσφυγες που διέμειναν στα νησιά και τώρα εισέρχονται στην ενδοχώρα.

Σε δηλώσεις της η Δημοτική Αρχή δήλωσε πως πληροφορήθηκε το γεγονός ξαφνικά και ότι έγινε σκόπιμα ώστε να δημιουργηθεί τετελεσμένο γεγονός.

Λίγο αργότερα ήρθε και η κοινή δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Αντιπεριφερειάρχη στην οποία μιλούν για «αιφνίδια και παρά τα ερωτήματά μας μη διαψευθείσα είδηση της επικείμενης προσωρινής (;) εγκατάστασης σημαντικού αριθμού προσφύγων, στην καρδιά της τουριστικής ζώνης της πόλης της Ερέτριας» τονίζοντας πως πρόκειται για μια ενέργεια που θα «προσθέσει ένα ακόμα δυσανάλογο φορτίο στην Περιφέρειά μας και δη στην ήδη επιβαρυμένη ΠΕ Εύβοιας».

Αναλυτικά η κοινή δήλωση:

Η αιφνίδια και παρά τα ερωτήματά μας μη διαψευθείσα είδηση της επικείμενης προσωρινής (;) εγκατάστασης σημαντικού αριθμού προσφύγων, στην καρδιά της τουριστικής ζώνης της πόλης της Ερέτριας, έρχεται με μια άστοχη, άδικη και όπως πάντα εν κρυπτώ ενέργεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να προσθέσει ένα ακόμα δυσανάλογο φορτίο στην Περιφέρειά μας και δη στην ήδη επιβαρυμένη ΠΕ Εύβοιας.

Οι πολίτες της Εύβοιας και συνολικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχοντας επαναλαμβανόμενα σταθεί με ανθρωπιά και υπευθυνότητα απέναντι στους πρόσφυγες συνανθρώπους μας που βρίσκονται στη δεινή αυτή κατάσταση, αλλά και στους συμπολίτες μας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δέχονται σαν «ανταμοιβή» την άκριτη και άκρατη στοχοποίηση του τόπου τους.

Ζητούμε να ματαιωθεί άμεσα ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση των 300 προσφύγων στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα της Ερέτριας και να τηρηθεί εμπράκτως επιτέλους η περιβόητη αναλογικότητα για το σύνολο της Στερεάς Ελλάδας.

Η εμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στην Εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος με ανθρώπινη ευαισθησία, καλό είναι να μην εκλαμβάνεται ως παθητικότητα.

Φάνης Σπανός

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Γιώργος Κελαϊδίτης

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα