Σπίρτζης για ΕΥΠ: Η κυβέρνηση παίζει με την εθνική ασφάλεια και τη διαφάνεια

Μοιραστειτε το

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατήγγειλε την τροπολογία της κυβέρνησης για την ΕΥΠ.

Τη «νυχτερινή, κατάπτυστη, απαράδεκτη τροπολογία της περασμένης Παρασκευής, για την ΕΥΠ και τις εκλογές στην ΕΛΑΣ» κατήγγειλε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

«Καλούμε τον κ. Βορίδη, ως έναν πολύ καλό νομικό, να μην κάνει δεκτή την τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την κατάπτυση τροπολογία. Καλούμε και τους βουλευτές της ΝΔ να πιέσουν το γραφείο του πρωθυπουργού να την αποσύρει», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης που κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι επιχειρεί να ελέγξει κομματικά την ΕΥΠ την ίδια ώρα που αρνείται να απαντήσει στις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων ακόμη και ενός 12χρονου παιδιού.

Ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Λιούπης επισήμανε ότι η υποχρέωση δήλωσης των εθελοντών στην ηλεκτρονική βάση ΕΡΓΑΝΗ έρχεται να προστατεύσει όσους εργάζονται σε κοινωφελείς φορείς και δηλώνουν τους εργαζόμενους τους ως εθελοντές. Το νομοσχέδιο είναι μια ουσιαστική προσπάθεια να μπουν κανόνες στο πλαίσιο λειτουργίας των εθελοντικών φορέων, με στοιχεία ελεύθερης βούλησης χωρίς καταναγκασμούς και πρέπει, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Είχαμε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του 2021 να μην προχωρήσετε στην απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική των εκκαθαρίσεων που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις, όμοιες με τις μεθοδεύσεις του ΄50 και του ΄60, ανοίγουν μεγάλες πληγές στην ΕΥΠ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι πρέπει να δοθούν σήμερα στη Βουλή απαντήσεις και για τις διατάξεις που αναφέρονται στη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής διότι, όπως είπε, είναι διατάξεις που έχουν σχέση με πληρωμές υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

«Ψάξαμε το θέμα και καταλάβαμε γιατί κατατέθηκε νύχτα Παρασκευής αυτή η τροπολογία. Όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης το 2014, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, έγινε μια σύμβαση που ήταν για την επιτήρηση των κρατουμένων που έβγαιναν έξω. Αυτή η σύμβαση υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και έληξε το Νοέμβριο του 2019. Συνεχίστηκε όμως η παροχή υπηρεσιών χωρίς σύμβαση. Το Νοέμβριο του 2019, οι επιτροπές που ορίστηκαν από τη σύμβαση, επί ΝΔ δηλαδή, την κυβέρνηση Σαμαρά, σταμάτησαν να παραλαμβάνουν το έργο. Δυόμισι χρόνια κυβέρνηση, δεν ξέρω με ποια εντολή, εσείς θα μας πείτε, η εταιρεία συνέχισε να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Και φέρνετε με νόμο τώρα, ενώ έχετε ζητήσει γνωμοδότηση από το ΝΣΚ που είναι απορριπτική και λέει να μην προχωρήσετε σε πληρωμές, εσείς φέρνετε τροπολογία να προχωρήσουν οι πληρωμές με νόμο», είπε ο κ. Σπίρτζης που κατέθεσε και την σύμβαση που, όπως είπε, υπογράφεται από τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, διοικητή της ΕΥΠ.

«Αυτό είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα κ.κ. συνάδελφοι της ΝΔ», είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια, με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό το πλιάτσικο και να ξεσκίζετε την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε η γυναίκα που δέχθηκε πυροβολισμούς σε ζαχαροπλαστείο

Κακοκαιρία: Έρχεται ο καιρός του βοριά – Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα

Αλέξης Κούγιας – Φαίη Σκορδά: «Σφάχτηκαν» στον αέρα – «Γι’ αυτό είσαι μόνη σου»

Άνω Λιόσια: Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς σε σπίτι και καφενείο

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...