Σούδα: Απορίες προκαλούν τα μηνύματα των Αμερικανών για εγρήγορση στο προσωπικό της βάσης | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ερωτηματικά προκαλούν τα μηνύματα για εγρήγορση που προβάλλονται τις τελευταίες ημέρες από τα μέσα επικοινωνίας της Βάσης των Αμερικανών στη Σούδα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι ΗΠΑ ενημερώνουν το προσωπικό τους με το μήνυμα «See something – Say something» (Αν δεις – πες κάτι) και καλούν για εγρήγορση, προσεκτικές κινήσεις και ετοιμότητα:

«Προς Ομάδα Σούδας, υπενθυμίζεται ότι, όλο το προσωπικό διαδραματίζει ρόλο στην προστασία του εαυτού του και των συντρόφων του. Μείνετε σε εγρήγορση και πείτε κάτι όταν βλέπετε σημάδια ύποπτης δραστηριότητας, είτε εντός είτε εκτός βάσης. Εάν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο, πείτε ποιον ή τι είδατε, πού συνέβη και γιατί είναι ύποπτο για το προσωπικό ασφαλείας της εγκατάστασής σας ή τις τοπικές αρχές.
Θυμήσου – αν δεις κάτι, πες κάτι».

Επιπλέον, στις 10 Οκτωβρίου, αναρτήθηκε μήνυμα της Διοίκησης Ναυτικού Περιφερειών Ευρώπης και Αφρικής προς όλες τις Αμερικανικές βάσεις το οποίο έκανε παράκληση για εγρήγορση και ετοιμότητα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου:

«Καθώς απολαμβάνουμε το Σαββατοκύριακο, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους να παραμείνουν σε εγρήγορση. Είναι πιθανό οι αντίπαλοί μας να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις αμερικανικές διακοπές απειλώντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και προσωπικό στο εξωτερικό.

Στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είτε ταξιδεύετε, είτε μένετε σπίτι, παρακαλούμε να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας, αποφύγετε μεγάλες συγκεντρώσεις, παρακολουθείτε τα μέλη της οικογένειάς σας και παρακολουθείτε τις τοπικές πηγές ειδήσεων. Να προσέχετε τι δημοσιεύετε στα social media. Πάνω απ ‘ όλα, αν δεις κάτι, πες κάτι.

Να θυμάστε πάντα ότι είναι ευθύνη μας να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τους συντρόφους μας και τις οικογένειές μας. Εκτιμούμε την επαγρύπνηση και την εξυπηρέτηση σας» έγραφε το μήνυμα.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα