Σοφία Ζαχαράκη στον Realfm 97,8: Τι είπε για τις καταλήψεις στα σχολεία και το ενδεχόμενο κυλιόμενου ωραρίου

Μοιραστειτε το

Στις καταλήψεις των σχολείων και στο ενδεχόμενο εφαρμογής κυλιόμενου ωραρίου αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο.

Όπως είπε η υφυπουργός σχετικά με τις καταλήψεις, δίνεται βάση στα αιτήματα των μαθητών για θέματα που αφορούν τη σχολική ζωή και μάλιστα έχει δοθεί κατεύθυνση από το υπουργείο στους διευθυντές των σχολείων να συζητούν με τα παιδιά για ό,τι έχει να κάνει με για παράδειγμα με τις συνθήκες, την καθαριότητα ή τον αριθμό των αναπληρωτών. Μεταξύ άλλων τόνισε πως τη θλίβει ιδιαίτερα όταν ακούει για ζημιές και καταστροφές δημόσιας περιουσίας εντός του σχολείου.

Σε ερώτηση για το ζήτημα της έλλειψης αιθουσών, όπου υπάρχει ζήτημα σοβαρό με υπεράριθμους μαθητές, η Σοφία Ζαχαράκη υποστήριξε πως “για να βρεις αίθουσες εκεί που δεν υπάρχουν κάποιος θα υποσχόταν μαγικά ραβδάκια” διευκρινίζοντας πως δεν γίνεται να δημιουργηθούν αίθουσες από τη μία στιγμή στην άλλη και ότι συνήθως το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι πολυετές.

Η υφυπουργός απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κυλιόμενου ωραρίου σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον οικογενειακό προγραμματισμό καθώς και ότι είναι πάρα πολύ απαιτητικό εγχείρημα και αναφορικά με την εύρεση καθηγητών.

Ακούστε το ηχητικό

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...