Σουηδία: Σε σταθερή κατάσταση τρεις από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης

Μοιραστειτε το

Τρεις από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στη σουηδική πόλη Βετλάντα, από την οποία τραυματίστηκαν άλλα 4 άτομα ήταν σε σταθερή κατάσταση την Πέμπτη, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Η επίθεση το απόγευμα της Τετάρτης διερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας, αλλά οι ερευνητές εξετάζουν επίσης πιθανό κίνητρο τρομοκρατίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Και τα επτά θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι τρεις με επικίνδυνους για τη ζωή τραυματισμούς ήταν πλέον σταθεροί και δύο άλλοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για σοβαρούς τραυματισμούς, δήλωσαν οι αρχές.

Ένας ύποπτος, ένας άντρας στα 20 του, είναι επίσης στο νοσοκομείο αφού η αστυνομία τον πυροβόλησε και συνέλαβε.

Η εφημερίδα Dagens Nyheter και το κανάλι ειδήσεων TV4 ανέφεραν ότι αργότερα η αστυνομία εισέβαλε σε ένα διαμέρισμα στη Βετλάνταπου πιστεύεται ότι ήταν το σπίτι του υπόπτου, συλλέγοντας στοιχεία και μιλώντας σε γείτονες.

Η αστυνομία δεν έχει ταυτοποιήσει τον ύποπτο αλλά είπε ότι ήταν γνωστός για μικρά εγκλήματα. Η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται κανένας άλλος, είπε η αστυνομία.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SVT δήλωσε ότι ο ύποπτος ήταν πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που έφτασε στη Σουηδία το 2018. Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει την εθνικότητα ή την ταυτότητά του.

Στη Σουηδία, οι υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν την τρομοκρατική απειλή υψηλή και γίνονται συχνά προσαρμογές, ειδικά μετά από επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η σκανδιναβική χώρα δέχθηκε δύο φορές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην πιο πρόσφατη, το 2017, ένας Ουζμπέκος του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί, παρέσυρε πεζούς στη Στοκχόλμη με ένα κλεμμένο φορτηγό, σκοτώνοντας πέντε άτομα. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούνιο του 2018 για τρομοκρατία.

Τον Δεκέμβριο του 2010, ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική Στοκχόλμη, αλλά προκάλεσε μόνο ελαφρούς τραυματισμούς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...