Σοκάρουν τα πλάνα από τη συντριβή ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους με τουλάχιστον 25 νεκρούς | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο στρατός της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός στρατιωτικού An-26, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον 25 νεκρούς. Το ελικοστροβιλοκινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης σε αεροδρόμιο έξω από την πόλη Τσουχουίβ, στην επαρχία του Χάρκοβο.

Ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή αυξήθηκε σε 25, σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας: «Προς το παρόν, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, 25 άνθρωποι έχουν πεθάνει, δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση έχουν παραδοθεί σε ιατρικές εγκαταστάσεις, η έρευνα για άλλους βρίσκεται σε εξέλιξη».

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής Χάρκοβο, Alexey Kucher, είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, 22 από τους 27 επιβάτες σκοτώθηκαν. Από τους 27, επτά ήταν αξιωματικοί και 20 ήταν δόκιμοι στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Πολεμικής Αεροπορίας του Χάρκοβο.

«Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, υπήρχαν 27 άτομα στο αεροσκάφος, σε έναν επιβάτη δεν επετράπη να πετάξει», ανέφερε σε δήλωση η κρατική ουκρανική υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Kucher είπε επίσης ότι υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένοι επιζώντες – και οι δύο με σοβαρά εγκαύματα- με έναν εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση. Η τύχη των υπόλοιπων τεσσάρων είναι ασαφής.

Δραματικό υλικό από το σημείο έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, δείχνοντας το αεροσκάφος να φλέγεται καθώς βρίσκεται στο πλάι του αεροδιαδρόμου με διαλυμένο το μεγαλύτερο μέρος του, εκτός από τμήμα της ουράς που παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο.

Τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, δήλωσαν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω δυσλειτουργίας του κινητήρα. Ο πιλότος φέρεται να ανέφερε ότι ένας από τους κινητήρες κατέρρευσε λίγο πριν από την πρόσκρουση.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα