Σκόπια: Σάλος με την πολυτελή βίλα Ζάεφ στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Μοιραστειτε το

Σάλος έχει προκύψει στη Βόρεια Μακεδονία από την αποκάλυψη του βουλγαρικού ιστότοπου big5 ότι εταιρία που ανήκει στον Vice Zaev, αδελφό του Zoran Zaev, αγόρασε πολυτελή βίλα στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Στην επίμαχη ανάρτηση γίνεται αναφορά ότι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας «αναπαύτηκε» το καλοκαίρι στη συγκεκριμένη βίλα και αφήνονται υπονοούμενα ότι το ακίνητο αγοράστηκε στο όνομα του Vice Zaev, προκειμένου να μην προκληθεί σκάνδαλο στη γειτονική χώρα. Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας διαψεύδει ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει σπίτι στην Ελλάδα, κάνει λόγο για fake news και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι ο Zoran Zaev σχεδόν κάθε καλοκαίρι κάνει οικογενειακές διακοπές σε σπίτι στα Νέα Μουδανιά, το οποίο ανήκει σε ξάδελφό του.

Το big5 συνοδεύει την ανάρτησή του με μία σειρά από φωτογραφίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τραβηγμένες από τη θάλασσα, καθώς η πρόσβαση από τη στεριά ήταν -σύμφωνα με τους συντάκτες- δύσκολη. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο είναι στη «μύτη» του πρώτου «ποδιού» της Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και πυκνό δάσος. Η βίλα που φέρεται να ανήκει στην «οικογένεια» Zaev βρίσκεται σε ένα κλειστό και περιφραγμένο συγκρότημα τεσσάρων ακινήτων που φέρει το όνομα «Villa Agnanti», αλλά είναι η μοναδική που διαθέτει πισίνα. Η ακτή απέχει μόλις 100 μέτρα από το σπίτι, ενώ το συγκρότημα βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το γνωστό και πολυτελέστατο θέρετρο Miraggio Thermal Spa Resort. Να σημειωθεί ότι η επίμαχη βίλα που φέρεται να αγοράστηκε από την εταιρία του… Viceto (όπως χαϊδευτικά αποκαλεί τον αδελφό του ο Zoran Zaev) απέχει μόλις 350 χιλιόμετρα από το κέντρο των Σκοπίων, η οποία με αυτοκίνητο καλύπτεται σε τέσσερις ώρες.

Κατά το παρελθόν τα ΜΜΕ των Σκοπίων ανέφεραν επανειλημμένα ότι οι πολλές εταιρίες της οικογένειας Zaev αποκομίζουν εκατομμύρια μέσω κρατικών συμβάσεων. Μία εξ αυτών έχει συνδεθεί με υπόθεση εισαγωγής τοξικών αγγουριών που συγκλόνισε τη χώρα. Οπως και να έχει, οι εταιρίες της οικογένειας Zaev, που ανήκουν στον πατέρα, στον θείο, στον αδελφό, στους ξαδέλφους και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους του Zoran, έχουν κάθε χρόνο καθαρά κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Βίλα Ζάεφ

Το τριώροφο

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας είχαν αποκαλύψει ότι τα ξαδέλφια του Zoran Zaev είχαν αγοράσει έναντι 110.000 ευρώ τριώροφο σπίτι στα Μουδανιά Χαλκιδικής. Διαθέτει αυλή 300 τετραγωνικών μέτρων, ενώ στην πίσω πλευρά του έχει και εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Οι μεσίτες θεώρησαν εξαιρετικά χαμηλή την τιμή του ακινήτου. Πάντως, αν και το ακίνητο ανήκει θεωρητικά στα ξαδέλφια του πρωθυπουργού, το «χαίρεται» σχεδόν αποκλειστικά η οικογένεια του Zoran Zaev.

Οπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση του βουλγαρικού ιστότοπου έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της Βόρειας Μακεδονίας.

Ανακοίνωση

Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία «απορρίπτει κατηγορηματικά» την είδηση ότι ο πρωθυπουργός Zoran Zaev διαθέτει σπίτι στην Ελλάδα. Φυσικά, η δήλωση κάνει αναφορά μόνο στον πρωθυπουργό, «βγάζοντας από το κάδρο» τα ξαδέλφια του (στα οποία φέρεται να ανήκει το τριώροφο στα Μουδανιά) και τον αδελφό του Vice (ο οποίος φέρεται να έχει αγοράσει τη βίλα στο Παλιούρι). Μάλιστα, η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που είναι ο κύριος εχθρός της δημοκρατίας και της κοινωνικής προόδου» και απειλεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Πάντως, οι τοπικές αρχές και αρμόδιοι φορείς της Χαλκιδικής με τους οποίους επικοινώνησε ο «Ε.Τ.» δεν επιβεβαίωσαν, ούτε όμως διέψευσαν, τις πληροφορίες του βουλγαρικού ιστότοπου, κάνοντας όμως λόγο για ένα ακίνητο που θα μπορούσε να κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...