Σκυλακάκης: Ανάπτυξη στο β’ τρίμηνο του 2021- Έξι δύσκολοι μήνες μπροστά μας

Μοιραστειτε το

Έχουμε μπροστά μας έξι δύσκολους μήνες και υγειονομικά και οικονομικά, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Όπως είπε αυτή την στιγμή η κυβέρνηση πάει με το δεύτερο σενάριο του Προϋπολογισμού, ενώ οι δαπάνες του κράτους θα ξεπεράσουν τα 70 δις ευρών και λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της.

“Τα χρήματα αυτά τα δανειζόμαστε από το μέλλον” υπογράμμισε ο υπουργός. “Ο δικός μας σχεδιασμός είναι να τα δανειστούμε από μελλοντική ανάπτυξη και ανάκαμψη. Αν ακολουθούσαμε κάποιους που νομίζουν ότι υπάρχουν λεφτόδενδρα, θα μπαίναμε σε περιπέτεια” ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι η χώρα τελικά μπήκε νωρίτερα σε δεύτερο  lockdown.

Ο κ. Σκυκαλάκης τόνισε ότι τα χρήματα πρέπει να ξοδεύονται με σύνεση και ότι άλλον θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός για τα δημοσιονομικά που υπέγραψε τις περισσότερες κρατικές δαπάνες. “Κλειδί δεν είναι πόσα λεφτά ξοδεύεις, αλλά πως τα ξοδεύεις. Αν για παράδειγμα η Πολιτική Προστασία πάει με φαξ να αντιμετωπίσει την κατάσταση , όπως στην περίπτωση της Μάνδρας, τότε θα αποτύχει”, όπως μεταδίδει το capital.gr.

«ΓΕΦΥΡΑ»: Πότε θα καταβληθούν οι πρώτες επιδοτήσεις δανείωνLockdown: Το ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμωνΚορονοϊός: Πληροφορίες για «τρομακτικό» ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...