Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: «Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες»

Μοιραστειτε το

Σύμφωνα με τον υπουργό στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν μελετηθεί τρία μέτρα για το χειρότερο σενάριο, της ολική διακοπής της ροή φυσικού αερίου από την Ρωσία

Για την ενεργειακή κρίση που μαζί με την Ευρώπη χτυπά και την Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφέροντας πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις, εάν η Ρωσία προχωρήσει σε ολική ανακοπή της ροής του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν μελετηθεί τρία μέτρα για το χειρότερο αυτό σενάριο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ, «έχουμε τέσσερα εργοστάσια φυσικού αερίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ντίζελ για την παραγωγική ηλεκτρική ενέργειας. Είναι έτοιμα και είναι γεμάτες οι δεξαμενές τους με ντίζελ εφόσον χρειαστεί να μετατραπούν και να δουλέψουν με πετρέλαιο».

Αναφορικά με την χρήση λιγνίτη, εξήγησε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με την ΔΕΗ ώστε να πολλαπλασιαστεί η εξόρυξη του ορυκτού καυσίμου προκειμένου τα εργοστάσια να είναι γεμάτα από απόθεμα σε περίπτωση που θα χρειαστεί να υπερ-λειτουργήσουν.

Όσον αφορά στο τρίτο μέτρο, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι διπλασιάζεται η αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας «για να υποδεχόμαστε δύο πλοία ταυτόχρονα με LNG εάν χρειαστεί να αντικατασταθεί το φυσικό αέριο». «Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες», ανέφερε στη συνέχεια.

Σχετικά με τα επιδόματα δήλωσε ότι η πολιτεία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη όταν έχει τετραπλασιαστεί το κόστος της ενέργειας, γι αυτό και η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας απέναντι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τέλος για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος το καλοκαίρι, είπε ότι έχουν γίνει πολύ σοβαρές παρεμβάσεις για την ηλεκτροδότηση των νησιών. «Έχουμε διπλασιάσει την περίσσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να αποφευχθούν οι διακοπές» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...