Σκουρλέτης σε συνάντηση με Θωμάκο: Να κλείσει οριστικά το θέμα της λειτουργίας διοδίων στην Κηφισιά

Μοιραστειτε το

Το ζήτημα της συλλογικής προσπάθειας για την αποτροπή λειτουργίας σταθμού διοδίων στην Κηφισιά (κόμβος Βαρυμπόμπης), θέμα που αγγίζει όλους τους κατοίκους της περιοχής, κυριάρχησε στη σημερινή συνάντηση του βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη, με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, στο δημαρχείο της πόλης. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε, όπως είπε χαρακτηριστικά, τη διάθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή για το ζήτημα των διοδίων, αλλά και να στηρίξει πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα κινητοποιήσουν τους κατοίκους και θα ωθήσουν σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, προκειμένου να αποτραπούν δυσμενείς εξελίξεις. Εξάλλου, είπε, προς την κατεύθυνση της συλλογικής δράσης των κατοίκων έχουν συμβάλει σημαντικά και οι τοπικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Πάνος Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να κλείσει οριστικά η υπόθεση αυτή, με την αναθεώρηση της σχετικής σύμβασης. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Θωμάκος παρουσίασε όλες τις διαστάσεις του ζητήματος και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, που συμπεριλαμβάνουν ψηφίσματα συμπαράστασης από την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ Αττικής και εννέα όμορους δήμους. Ευχαρίστησε επίσης τον Πάνο Σκουρλέτη για τη στήριξη που παρείχε, όταν ήταν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο αίτημα των κατοίκων της Κηφισιάς για τη μη λειτουργία διοδίων. Παρουσίασε επίσης με ιδιαίτερη σαφήνεια τις σοβαρές περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές και, τελικά, κοινωνικές επιβαρύνσεις για την πόλη και τους κατοίκους της από την τυχόν τοποθέτηση σταθμού διοδίων και μάλιστα εντός του αστικού ιστού.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ευρύτερα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», καθώς έπειτα από την μετονομασία του σε «Αντώνης Τρίτσης» και τις υπουργικές παρεμβάσεις που ενίσχυσαν τις υποκειμενικές παραμέτρους ελέγχου και έγκρισης των δράσεών του, ενδέχεται να ανακύπτουν και θέματα χρηματοδότησης των έργων του. Βασική αιτία της ανησυχίας, επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ότι το υπουργείο Εσωτερικών, παρά τα επίμονα σχετικά αιτήματα στη Βουλή, δεν έχει παρουσιάσει οποιαδήποτε σύμβαση χρηματοδότησης του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία χρηματοδοτεί τις δράσεις του «ΦιλόΔημου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας της Οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κηφισιά, Στάθης Γρίβας και από την πλευρά του δήμου, ο αντιδήμαρχος, Αλέξης Μακρής. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...