Σκορπιός: «Πράσινο φως» για την επένδυση των 165 εκατ. ευρώ

Μοιραστειτε το

Προχωρά η επένδυση των 165 εκατ. ευρώ του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, καθώς υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού.

Η απόφαση προβλέπει την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας» και έρχεται μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων το καλοκαίρι του 2020.

Συγκεκριμένα ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ σχεδιάσει να κατασκευάσει πολυτελή τουριστική μονάδα VIP Exclusive Club στο νησί που έκανε γνωστό ο Αριστοτέλης Ωνάσης και το απέκτησε το 2013.

Η επένδυση που θα αναπτυχθεί στο νησί Σκορπιός, από την εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ, περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα δυναμικότητας 84 κλινών, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση του προσωπικού

Το Κύριο Τουριστικό Συγκρότημα 9784,43 τ.μ. περιλαμβάνει:

  • Την Προεδρική Σουίτα και πανταχόθεν ελεύθερες βίλες, με τις κεντρικές εγκαταστάσεις βοηθητικών λειτουργιών (όλα νέα κτήρια συνολικής δόμησης 9.420,00 τ.μ.).
    Τη “Ροζ Βίλα”, υφιστάμενο διώροφο κτήριο με συνολική δόμηση 364,43 τ.μ., με χρήση τουριστικού καταλύματος.
  • “Βίλες Κύριου Τουριστικού Συγκροτήματος”, με συνολική δόμηση 1.320,00 τ.μ., που αφορά την κατασκευή 4 νέων πολυτελών κατοικιών με χρήση τουριστικών καταλυμάτων.
  • “Πολυαθλητικό Κέντρο”. Περιλαμβάνει το “Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων”, ένα νέο κτήριο δόμησης 4.000 τ.μ. στο οποίο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν πολυλειτουργικές τουριστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
  • “Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων Ανατολικής Παραλίας”.
    Βοηθητικά κτήρια για το προσωπικό, ελικοδρόμιο, στάβλους, αμφιθέατρο, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με εξαιρετικά ταχείς διαδικασίες προχώρησε στην έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για τον Σκορπιό. Ένα έργο εμβληματικής σημασίας, το οποίο επίσης για αρκετό καιρό παρέμεινε στα συρτάρια και τώρα προχωρά για να δώσει στη χώρα μας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Στηρίζουμε απόλυτα την επένδυση αυτή και με αγωνία περιμένουμε να την δούμε να υλοποιείται και να απολαμβάνει ο ελληνικός λαός».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης τόνισε: «Η μεγάλη αυτή τουριστική επένδυση στο νησί του Σκορπιού αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μια στρατηγική επένδυση που θα μετατρέψει το νησί σε προορισμό αναψυχής και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του. Η Πολιτεία παραμένει αρωγός στις επενδύσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και της χώρας συνολικά».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...