Σκληρό ροκ από ΣΥΡΙΖΑ: Δάνεια ΝΔ, Στάσσης και στο βάθος Μητσοτάκης

Μοιραστειτε το

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας της να κάνει πράξη τα λεγόμενα του βουλευτή της και να πληρώσει τα χρέη που κουβαλάει προς τις τράπεζες

Αποφασισμένος να χτυπήσει την κυβέρνηση μέσω όλων των «γαλάζιων ανορθογραφιών» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επαναφέρει στη δημοσιότητα το θέμα των δανείων της Νέας Δημοκρατίας, συνδυαστικά πάντα με την υπόθεση της ρήτρας αναπροσαρμογής στη τιμή του ρεύματος και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση – που τείνει να εξελιχθεί στον «αγαπημένο» στόχο της Κουμουνδούρου.

Διαχρονικά, όλα τα κόμματα που βρίσκονται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επενδύουν πολιτικά μόνο στις δικές τους πολιτικές προτάσεις, αλλά και στην ανάδειξη των λαθών ή των επιπολαιοτήτων των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, που τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να πιέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τον «αρρυθμιών» που παρουσιάζει η «αυλή» της κυβέρνησης του.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μία παλιά, ανοιχτή «πληγή» που δεν είναι άλλη από τα χρέη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία και στην παρούσα φάση έχουν ξεπεράσει τα 340 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί από την Πειραιώς να προσπαθούν διαρκώς να υποβαθμίσουν το θέμα, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για την Κουμουνδούρου, που προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα.

Την αφορμή για να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, την προσέφερε απλόχερα στον ΣΥΡΙΖΑ ο «γαλάζιος» βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, μέσω της φράσης «το τζάμπα τελείωσε» που χρησιμοποίησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, αναφερόμενος στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Από τη στιγμή εκείνη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας της να κάνει πράξη τα λεγόμενα του βουλευτή της και να πληρώσει τα χρέη που κουβαλάει προς τις τράπεζες. Μάλιστα, το θέμα έχει στην πρώτη της σελίδα και η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή της Κυριακής», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η αναμόχλευση της εν λόγω υπόθεσης αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κουμουνδούρου.

Την ίδια στιγμή και ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν από τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, η Κουμουνδούρου επιτίθεται συστηματικά εναντίον του προέδρου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση. Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία της Κυριακής» για το νέο μπόνους, ύψους 16.000.000 ευρώ, που μοίρασε μέσω μετοχών της εταιρίας στον εαυτό του και μία σειρά από μεγαλοστελέχη, προκάλεσαν την έκρηξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μπόνους Στάσση 16 εκατ. ευρώ στον εαυτό του ενώ οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς. Αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να τον καλύπτει, τότε λειτουργεί με δική του εντολή», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να συνδέσει με αυτό τον τρόπο τον πρωθυπουργό με τον πρόεδρο της ΔΕΗ.

Το γεγονός ότι ο Γ.Στάσσης έχει εξελιχθεί σε «αγαπημένο» στόχο της Κουμουνδούρου, είναι αυταπόδεικτο, καθώς έχει εκδώσει τουλάχιστον τρεις ανακοινώσεις εναντίον του την τελευταία εβδομάδα. Το θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν είναι το πρόσωπο, αλλά το τι εκπροσωπεί. Ένα «golden boy» -όπως τον αποκαλεί- που «θησαυρίζει» ως πρόεδρος σε μία πρώην ΔΕΚΟ με κυβερνητικές πλάτες, την ώρα που ο ελληνικός λαός αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Επομένως, μέσω του Γ.Στάσση επιχειρεί να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να την καταστήσει υπεύθυνη για το «φαγοπότι» που θεωρεί ότι έχει στηθεί γύρω από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Διαβάστε επίσης:

Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν πείθει ρίχνοντας τις ευθύνες στους υπουργούς του

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...