Σκληρή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Βαρώσια – Εκνευρισμός στην Άγκυρα

Μοιραστειτε το

Προκλητική και αντιπαραγωγική χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την απόφαση του ψευδοκράτους στην Κύπρο να ανοίξει την παραλία των Βαρωσίων και ζητά την ανάκληση της.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΝΤ1 για τις κινήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τη μονομερή απόφαση να ανοίξει εκ νέου τα Βαρώσια και ζητεί την ανάκληση αυτής της απόφασης. To άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προκλητικό και αντιπαραγωγικό για την επανάληψη των συνομιλιών για διευθέτηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να απαιτούν διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή”.

https://isthumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMC8xMC8xMy8xNy8wM18wN181Zjg1ZGRjYmQxOTgyLmpwZWc=/profile:original

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλούσε επίσης την Άγκυρα να σταματήσει τις «σκόπιμες προκλήσεις» και την άρνηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών να πάει στην Άγκυρα θεωρώντας άσκοπη την επίσκεψή του, η Τουρκική ηγεσία αντιδρά με νέες προκλητικές δηλώσεις.

Τσελίκ: Η Αθήνα γράφει τις ανακοινώσεις ΗΠΑ και Γερμανίας

Επανέρχεται στην πολεμική ρητορική ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτηρίζοντας «βλακώδεις» τις ανακοινώσεις ΗΠΑ και Γερμανίας για την παρουσία του Oruc Reis στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Ο κ. Τσελίκ χαρακτήρισε «βλακώδεις» τις ανακοινώσεις, αβάσιμες και «είναι σαν να έχουν γραφτεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, ανέφερε πως ΗΠΑ και Γερμανία είναι σαν να έκαναν «copy paste» από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Ομέρ Τσελίκ δεν έμεινε εκεί και επιστρέφοντας στην πολεμική ρητορική είπε πως «όπως έχουμε να δώσουμε απάντηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχουμε να δώσουμε απάντηση και στο μέτωπο. «Σταματήστε τα παιχνίδια»

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...