Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι τροφές που βοηθούν στην πρόληψη της νόσου (εικόνες)

Μοιραστειτε το

Η σκλήρυνση κατά πλάκας, γνωστή και ως πολλαπλή σκλήρυνση, συμβαίνει όταν φθείρεται σταδιακά η μυελίνη, η λιπαρή εξωτερική επίστρωση των νευρικών ινών που επιτρέπει τη μεταφορά σημάτων από και προς τον εγκέφαλο.

Αν και οι βαθύτερες αιτίες της σκλήρυνσης κατά πλάκας παραμένουν ασαφείς, η νόσος θεωρείται αποτέλεσμα της επίθεσης του ανοσοποιητικού συστήματος στη μυελίνη, με αποτέλεσμα τη σταδιακή καταστροφή της.

Όταν η καταστροφή της μυελίνης είναι πια προχωρημένη, διακόπτεται η ομαλή μεταφορά σημάτων που ρυθμίζουν τις πέντε αισθήσεις, καθώς και την κίνηση.

Οι αναλύσεις των ερευνητών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση υγιεινών τροφών συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο απομυελίνωσης.

Οι τροφές αυτές είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...