Σιγκαπούρη: Αναστέλλεται προσωρινά η χρήση δύο εμβολίων κατά της γρίπης

Μοιραστειτε το

Οι αρχές της Σιγκαπούρης αποφάσισαν να ανασταλεί προσωρινά η χρήση δύο αντιγριπικών εμβολίων προληπτικά, καθώς 48 άνθρωποι στους οποίους χορηγήθηκαν στη Νότια Κορέα πέθαναν.

Η Σιγκαπούρη έγινε έτσι μια από τις πρώτες χώρες που ανακοινώνουν την αναστολή της χρήσης των συγκεκριμένων εμβολίων.

Ως το Σάββατο, οι αρχές στη Σεούλ είχαν καταγράψει 48 θανάτους ανθρώπων που εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης, αλλά επέμειναν ότι θα συνεχίσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς λένε πως δεν έχει διαπιστωθεί σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ των σκευασμάτων αυτών και των θανάτων.

Δεν έχει καταγραφεί ως αυτό το στάδιο κανένας θάνατος στη Σιγκαπούρη ο οποίος να συνδέεται με τον εμβολιασμό εναντίον της γρίπης. Η απόφαση να ανασταλεί η χρήση των SKYCellflu Quadrivalent και VaxigripTetra έχει προληπτικό χαρακτήρα, εξήγησαν αργά χθες Κυριακή το βράδυ το υπουργείο Υγείας και η Αρχή Επιστημών της Υγείας.

Η Αρχή βρίσκεται σε επαφή με τις νοτιοκορεάτικες αρχές από τις οποίες περιμένει περισσότερες πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνάς τους για να διακριβωθεί εάν οι θάνατοι σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Το SKYCellflu Quadrivalent παράγεται από τη νοτιοκορεάτικη SK Bioscience και διανέμεται στη Σιγκαπούρη από την AJ Biologics. Το VaxigripTetra παράγεται από τη Sanofi και διανέμεται στη χώρα από τη Sanofi Aventis.

Δύο άλλα εμβόλια τα οποία έχουν διανεμηθεί στη Σιγκαπούρη για την εποχή της γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο την περίοδο 2020/2021 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, διαβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...