Σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού | in.gr

Μοιραστειτε το

Η AstraZeneca Plc δήλωσε την Κυριακή ότι ο ρυθμιστής υγείας της Βρετανίας ξεκίνησε μια ταχεία αναθεώρηση του πιθανού εμβολίου κοροναϊού.

«Επιβεβαιώνουμε την κυλιόμενη ανασκόπηση του MHRA (Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας) για το πιθανό εμβόλιο COVID-19», δήλωσε εκπρόσωπος της AstraZeneca.

Oι ρυθμιστικές αρχές είναι σε θέση να βλέπουν κλινικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να έχουν διάλογο με τους κατασκευαστές φαρμάκων σχετικά με τις διαδικασίες παρασκευής και τις δοκιμές για να επιταχύνουν τη διαδικασία έγκρισης.

Η προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τις αξιολογήσεις ελπιδοφόρων φαρμάκων ή εμβολίων κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca αναπτύσσεται μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το Bloomberg ανέφερε την Παρασκευή ότι η MHRA είχε επίσης ξεκινήσει μια ταχεία επανεξέταση για το υποψήφιο εμβόλιο COVID-19 από την Pfizer Inc.

Η AstraZeneca και η Pfizer συγκαταλέγονται μεταξύ των πρωτοπόρων στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κοροναϊό, με τον αγώνα να περιλαμβάνει επίσης την Johnson & Johnson και τη Moderna Inc.

Οι υποψήφιοι εμβολίων βρίσκονται σε δοκιμές σε τελικό στάδιο, από τα οποία αναμένονται προσωρινά δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Βρετανός κατασκευαστής φαρμάκων δήλωσε τη Δευτέρα ότι το πειραματικό εμβόλιο COVID-19 παράγει ανοσοαπόκριση τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε νεαρούς ενήλικες.

Το εμβόλιο προκαλεί επίσης χαμηλότερες ανεπιθύμητες αντιδράσεις μεταξύ των ηλικιωμένων, είπε. Ο κοροναϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,19 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, έπληξε την παγκόσμια οικονομία και ανέτρεψε την κανονική ζωή για δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Οι εργασίες ξεκίνησαν για το εμβόλιο της Οξφόρδης τον Ιανουάριο. Ονομάζεται AZD1222 ή ChAdOx1 nCoV-19, το εμβόλιο του ιικού φορέα κατασκευάζεται από μια εξασθενημένη έκδοση ενός ιού κοινού κρυολογήματος που προκαλεί λοιμώξεις στους χιμπατζήδες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή
Author: Ερμίνα Παπαδήμα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...