Σηκώνει τα χέρια τώρα ο Μητσοτάκης… από το Εγώ στο Εσείς

Μοιραστειτε το

Για μία ακόμη φορά, παρακολουθώντας το νέου τύπου διάγγελμα με υποστηρικτικές παρουσίες, δεν καταλάβαμε αν ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί ότι από τον Ιούλιο του 2019, είναι πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο κυνισμός με τον οποίο αναφέρθηκε στις επιδόσεις του στην αντιμετώπιση του συνωστισμού και της διασποράς του ιού, κυρίως στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ξεπερνά τη λογική και την πραγματικότητα. 

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης; 

  • Επιβεβαίωσε καταρχάς ότι κακώς έθεσε σε κίνδυνο την αξιοπιστία του επικεφαλής της επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα.
  • Παραδέχτηκε ότι η εισήγηση των ειδικών για μέτρα στις Αστικές Συγκοινωνίες ήταν σαφής και άμεση.  Η επιλογή των κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή να παραμείνουν σε αδράνεια, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες, είναι και παραμένει αποκλειστική επιλογή της κυβέρνησης. 
  • Με ένα φιλοσοφικό στοχασμό, μας είπε ότι σε όλο τον κόσμο, τις ώρες αιχμής, υπάρχει συνωστισμός στα ΜΜΜ. Αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να είχε βρει την απάντηση. Και απευθύνοντας ρητορικά ερωτήματα στους πολίτες: «Τι να κάναμε; Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;» κατέληξε και πάλι σε ένα επικοινωνιακό συμπέρασμα έμπλεο ναρκισσισμού και αυτοθαυμασμού: «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε…»! Και το τελειωτικό χτύπημα μάς το έδωσε με την τεχνοκρατική διατύπωση: «Τι να κάναμε, να γεννούσαμε λεωφορεία από το πουθενά;». 

Υπάρχει μία λαϊκή σοφία, ισχυρότερη από τις σοφιστείες Μητσοτάκη. «Υπάρχει πάτος στο βαρέλι της ανευθυνότητας;» 

Στη διασταύρωση Τέρμα Πουθενά και Αμαξοστάσια ΟΑΣΑ υπάρχουν 270 οχήματα που δεν χρειαζόταν να γεννηθούν κύριε Μητσοτάκη. Απαιτείται μόνο η απόφαση αγοράς ανταλλακτικών και η πρόσληψη οδηγών για να μπούνε στην μάχη υπέρ των πολιτών. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ μας τα έδειξαν και είναι υπαρκτά. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα του ΟΑΣΘ έναντι των ενοικιαζόμενων ακριβοπληρωμένων οχημάτων που δεν αερίζονται ελλείψει παραθύρων. 

Στη Διασταύρωση Πουθενά και Πραγματικότητας, υπάρχει η πρόταση που υπέβαλε εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόσληψη οδηγών και επιστροφή στο τιμόνι των αποσπασμένων οδηγών στα πολιτικά γραφεία των Συνεργατών σας. 

Στη διασταύρωση Πουθενά και Πραγματικότητας, μπορείτε να υιοθετήσετε την πρακτική της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΘ που επανάφερε στο «τιμόνι» 90 οδηγούς που είχαν καταφέρει να μεταταχθούν εσωτερικά σε θέσεις γραφείου. Με το που ανέλαβε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ με τις ευλογίες Μητσοτάκη Καραμανλή, οι περισσότεροι από αυτούς ξαναγύρισαν σε θέσεις γραφείου. 

Τέλος κ. Μητσοτάκη, επικαλεστήκατε αρκετές φορές την συνείδηση σας. Αν όντως λειτουργεί, υπέρ της υγείας και των συμφερόντων των πολιτών και όχι των ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, η πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ που ήταν πάντα εκλεκτικό σας ακροατήριο, κάντε ένα κόπο να ξαναδιαβάσετε τις έξι αποδεδειγμένες αλήθειες για τις συγκοινωνίες που περιλαμβάνουν. Αυτά που δεν κάνατε, αυτά που έπρεπε και πρέπει να κάνετε. 

Εμείς θα παραμείνουμε κ. Μητσοτάκη δίπλα στους πολίτες αυτής της χώρας για να διασφαλίσουμε την υγεία και την εργασία για όλους με την οικονομία και τους ανθρώπους όρθιους.

* βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αν. τομεάρχης Μεταφορών 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...