Σε ύψιστο συναγερμό με… σχεδόν lockdown η Ιρλανδία – «Τσουνάμι» κρουσμάτων στο Βέλγιο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε περιορισμούς έξι εβδομάδων, αλλά προειδοποίησε ότι το πλήρες lockdown «δεν είναι ρεαλιστική επιλογή» για τη χώρα.

Ο Μάικλ Μάρτιν επιβεβαίωσε ότι η Ιρλανδία επιστρέφει στο υψηλότερο επίπεδο περιορισμών από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και προειδοποίησε ότι τα στοιχεία για μια πιθανή σοβαρή κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες είναι «πολύ ισχυρά» για να αγνοηθούν.

Ο Μάρτιν πρόσθεσε ότι το πλήρες lockdown δεν είναι μια ρεαλιστική επιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν γίνουν ορισμένες εξαιρέσεις από τους περιορισμούς επιπέδου 5 στη χώρα.

Παρόλο που τα μη απαραίτητα καταστήματα θα αναγκαστούν να κλείσουν, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και delivery, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ οι άνθρωποι δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν περισσότερο από πέντε χιλιόμετρα από το σπίτι τους.

Ο ηγέτης της Ιρλανδίας είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η πορεία του κατασκευαστικού κλάδου και επιβεβαίωσε ότι τα περισσότερα εργοτάξια θα παραμείνουν ανοιχτά.

«Εάν συγκεντρωθούμε τις επόμενες έξι εβδομάδες, θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με ουσιαστικό τρόπο», δήλωσε ο Μάρτιν.

Η Ιρλανδία μετρά σχεδόν 51.000 κρούσματα και πάνω από 1.800 νεκρούς.

«Τσουνάμι» στο Βέλγιο

Το Βέλγιο μπορεί σύντομα να κατακλυστεί από νέες μολύνσεις κορωνοϊού, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, εν μέσω αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Φρανκ Βαντενμπρούκε δήλωσε ότι τα νέα κρούσματα μοιάζουν με «τσουνάμι» όπου οι αρχές «δεν ελέγχουν πλέον τι συμβαίνει».

Για να επιβραδύνει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο για τέσσερις εβδομάδες των μπαρ και των εστιατορίων. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι και από τα μεσάνυχτα θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Το Βέλγιο μετρά πάνω από 222.000 κρούσματα και πάνω απ 10.400 θανάτους.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα