Σε τρία «γεράκια» ποντάρει ο Λουκασένκο για την δραστική αντιμετώπιση των μαζικών διαδηλώσεων στη Λευκορωσία | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τις προθέσεις του σαφείς, έπειτα από σχεδόν 12 εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων, έκανε ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο με τον «μίνι» ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε, αντικαθιστώντας τον υπουργό Εσωτερικών και αναθέτοντας σε τρία «γεράκια» τον τομέα της ασφάλειας.

Ο Ιβάν Κουμπρακόφ, ο οποίος ως επικεφαλής της αστυνομίας στην πρωτεύουσα Μινσκ ηγήθηκε της καταστολής των μεγαλύτερων διαδηλώσεων, διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο προκάτοχός του στον θώκο, Γιούρι Καράγεφ, είναι ένας από τους τρεις άνδρες στους οποίους ανατέθηκαν νέοι ρόλοι ως προεδρικών συμβούλων και «επιθεωρητών» αρμόδιων για σημαντικές περιοχές της χώρας. «Ο Λουκασένκο εξακολουθεί να ποντάρει στην καταστολή των διαδηλώσεων», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Αλεξάντρ Κλασκόφσκι.

Οι άλλοι δύο νέοι προεδρικοί σύμβουλοι είναι ο Βαλέρι Βάκουλτσικ, ο οποίος ήταν επί οκτώ χρόνια επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας KGB, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντρ Μπαρσουκόφ.

Όμως, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, ειδικά στα πανεπιστήμια, και ο ανασχηματισμός δείχνει ενδεχομένως ότι ο βετεράνος ηγέτης ανησυχεί για τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να καταπνίξει την αντιπολίτευση και τις μαζικές αντιδράσεις, στις οποίες έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα