Σε πανικό οι Τούρκοι: Αναβαθμίζονται οι ελληνικοί S-300 – Θα χτύπουν στην καρδιά της Τουρκίας

Μοιραστειτε το

Τουρκικά media υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα αναβαθμίσει τους S-300 που έχει στη διάθεσή της, την ώρα που ο Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει να υποστηρίζει πως η Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους S-400.

Νέες δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, γύρω από το θέμα των S-400. Μιλώντας στο Bloomberg, πριν από την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα έχει μεταξύ των θεμάτων συζήτησης και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ακάρ αναφέρθηκε ξανά στο θέμα της προμήθειας και της χρήσης των ρωσικών πυραύλων από την Τουρκία ενώ μίλησε και για τους S-300 που έχει στην κατοχή της η χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, στα τουρκικά media υπάρχουν αναφορές για δοκιμή των εν λόγω πυραύλων από πλευράς της Ελλάδας αλλά και για πρόθεση αναβάθμισης. Όπως αναφέρουν στην Τουρκία, αν η Ελλάδα προμηθευτεί την έκδοση PMU-2 των S-300 τότε θα φέρει τους πυραύλους της πολύ πιο κοντά στις δυνατότητες των S-400 και αυτό θα προβληματίσει ακόμα περισσότερο την Άγκυρα, καθώς οι ελληνικοί πύραυλοι θα είναι ικανοί να χτυπούν αεροσκάφη ακόμα και στην καρδιά της Τουρκίας.

«Οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν ως αυτόνομα στο εθνικό σύστημα, όπως και άλλα ρωσικά όπλα που χρησιμοποιούνται στο ΝΑΤΟ», είπε στις δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ φέρνοντας στη συνέχεια ως παράδειγμα τους ελληνικούς S-300, αλλά και άλλους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους που διαθέτουν ρωσικά όπλα στην αμυντική τους δύναμη.

S-300AP Images

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, βέβαια, η Τουρκία σε ό,τι έχει να κάνει με τους S-400 αφορά την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ. «Εμείς, μαζί με όλους τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, κάναμε ό, τι χρειάζονταν να κάνουμε ώστε η Τουρκία να εγκαταλείψει την αγορά πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία, την οποία αναγνωρίζουμε ως εχθρό. Η αγορά συστήματος πυραυλικής άμυνας από τη Ρωσία, αποτελεί για την συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ… κόκκινη γραμμή, χωρίς καμία αμφιβολία γι ‘αυτό», έχει δηλώσει ο μόνιμος εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, Κέι Μπέιλι Χάτσισον.

Ο Ακάρ, πάντως, επέμεινε πως η Τουρκία διατηρεί ανοικτό δίαυλο με τις ΗΠΑ και για την αγορά συστημάτων Patriot, υπογραμμίζοντας πως μπορεί η χώρα του να τα προμηθευτεί αρκεί να λάβει εγγυήσεις για τη μεταφορά τεχνολογίας, για την κοινή παραγωγή και την ημερομηνία παράδοσης. Επί της ουσίας, με τις αναφορές στους ρωσικούς S-300 που κατέχει η Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες που έχουν προβεί σε προμήθεια οπλικών συστημάτων από τη Μόσχα, ο Ακάρ και η Τουρκία συνεχίζουν τον «τζόγο» για το θέμα των S-400 με τις ΗΠΑ να είναι στην άλλη πλευρά του τραπεζιού…

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν η ελληνική πλευρά έχει προγραμματίσει όντως την αναβάθμιση των S-300, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα ήταν μια πρώτης τάξεως απάντηση στις κινήσεις που έχει κάνει η Άγκυρα με τους S-400 το τελευταίο διάστημα. Δεν αποκλείεται, άλλωστε, αυτός να είναι και ο λόγος που παρατηρείται εκνευρισμός στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Μαύρη» πρόβλεψη για τα κρούσματα – Ίσως φτάσουν και τα 2.000 ημερησίως

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...