Σε μερικό lockdowη η Γερμανία από τη Δευτέρα

Μοιραστειτε το

Για τουλάχιστον έναν μήνα θα κλείσουν εστιατόρια και μπαρ • Ματαιώνονται μεγάλες εκδηλώσεις, και αποθαρρύνονται οι μετακινήσεις και τα ταξίδια

Έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση με τις ηγεσίες των γερμανικών κρατιδίων, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα,. 2 Νοεμβρίου, θα επιβληθούν νέα, αυστηρά μέτρα.

Όπως ανέφερε η καγκελάριος, ο αριθμός σε ΜΕΘ έχει διπλασιαστεί κατά τις τελευταίες 10 ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα υγείας θα βρεθεί στα όριά του, εάν η πανδημία συνεχίσει να εξαπλώνεται με τους ίδιους ρυθμούς. 

Η χώρα έχει φτάσει σε σημείο όπου το 75% των μολύνσεων δεν μπορούν να ανιχνευτούν, τόνισε η Μέρκελ, ανακοινώνοντας το «μερικό lockdown», όπως είπε η ίδια.  

Συγκεκριμένα, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν σε λειτουργία, ενώ αντίθετα θα κλείσουν εστιατόρια, μπαρ και άλλες κατηγορίες καταστημάτων για τουλάχιστον έναν μήνα. Επίσης, ματαιώνονται μεγάλες εκδηλώσεις, και αποθαρρύνονται οι μετακινήσεις και τα ταξίδια χωρίς σοβαρό λόγο. 

Θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων, τα οποία ωστόσο θα προέρχονται από το πολύ δύο νοικοκυριά. Στα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις

Η Μέρκελ τόνισε επίσης πως όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουν, με τις αρχές να καλούν τους εργοδότες να διευκολύνουν την τηλεργασία. Θέατρα και εστιατόρια θα είναι κλειστά, ενώ οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga θα διεξάγονται χωρίς θεατές. 

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια μέρα στην οποία καταγράφηκαν πάνω από 14.000 νέες μολύνσεις, ενώ μόλις το 25% των κλινών σε ΜΕΘ είναι ακόμα διαθέσιμες.

Είναι απόλυτα σαφές ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα, είπε επίσης η Μέρκελ, κάνοντας λόγο για «εθνική προσπάθεια». 

Τα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς να ετοιμάζεται να χορηγήσει πρόσθετη οικονομική βοήθεια στις επιχειρήσεις που θα υποστούν νέο πλήγμα, το οποίο εκτιμάται σε 7-10 δισ. ευρώ

Πάντως, παρατηρείται μια κλιμακούμενη δυσαρέσκεια στη Γερμανία για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που υιοθετούνται, όπως καταγράφεται από τις δημοσκοπήσεις. Μεταξύ άλλων, μειώνεται στο 51% το ποσοστό των πολιτών που πιστεύει ότι τα τρέχοντα μέτρα επαρκούν, ενώ αυξάνεται το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι είναι υπερβολικά (από το 4% στο 15%).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...