Σε καραντίνα 350 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Μοιραστειτε το

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σημαντική διασπορά του κορονοίού καταγράφεται και στους κόλπους του ΟΑΣΘ, καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται «στο κόκκινο», με τον δείκτη θετικότητας λίγο πάνω από το 30%.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί περίπου 350 εργαζόμενοι, σε σύνολο περίπου 2.050 εργαζομένων.
Την ίδια ώρα, πέρα από το αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη πως δεν συμβάλουν τόσο στη διασπορά του ιού τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο αρμόδιος υπουργός διαφημίζει τις προωθούμενες προσλήψεις που, όμως θα έρθουν στις αρχές του έτους, καθώς και τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε, σήμερα στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε 235 λεωφορεία και σήμερα κυκλοφορούν 400, αύξηση δηλαδή πάνω από 70%.

Κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Λειτουργία Αστικών Συγκοινωνιών», ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Νοεμβρίου, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μεν με πρωτοφανή ταχύτητα για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά με σεβασμό στις διαδικασίες.

«Οι διαδικασίες είναι διαδικασίες και εν πάση περιπτώσει προσλήψεις που έχουν να γίνουν 10 χρόνια, γίνονται τώρα», τόνισε ο κ. Καραμανλής και ανέφερε ότι συνολικά θα προστεθούν 1.200 θέσεις εργασίας. Αρχές του χρόνου θα έχουμε και προσωπικό και λεωφορεία, είπε.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι δεν έκανε καμιά πρόσληψη επί των ημερών του. 

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει όσα δεν έχουν γίνει εδώ και πάνω από 10 χρόνια: Επί 11 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε μια πρόσληψη στο μετρό. Επί 13 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε μια πρόσληψη στα λεωφορεία. Επί 11 χρόνια δεν είχε αγοραστεί ούτε ένα λεωφορείο. Επί ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα στην Αθήνα και γύρω στα 235 στη Θεσσαλονίκη. Και το 1/3 των συρμών του Μετρό βρίσκονταν σε ακινησία».

Όσον αφορά στη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ είπε ότι κάθε χιλιόμετρο που κάνει ο ΟΣΥ κοστίζει 2,9 με 3 ευρώ, ενώ κάθε χιλιόμετρο που κάνουν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ κοστίζει 1,41 ευρώ. «Αυτό το νούμερο αποτελεί απάντηση στις αιτιάσεις περί αδιαφάνειας» είπε ο κ. Καραμανλής.

Για την ακύρωση του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ για προμήθεια λεωφορείων είπε ότι «δεν ακυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά από την ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών» και πρόσθεσε ότι ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια 1.300 λεωφορείων θα είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...