Σε θέση “μάχης” ο Δήμος Ωρωπού για το Μουσείο Ζυγομαλά – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Δήμος Ωρωπού προς Υπουργείο Πολιτισμού: «Το θέμα του Μουσείου Ζυγομαλά πρωτίστως αφορά την πολιτιστική κληρονομιά των Αυλωνιτών» – «Βέλη» στην πρώην Δημοτική Αρχή

Την άμεση απόσυρση του άρθρου του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και του  Μουσείου Ζυγομαλά ζητά ο Δήμος Ωρωπού.

«Το θέμα του Μουσείου Ζυγομαλά, ναι μεν άπτεται της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά πρωτίστως αφορά, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των συνδημοτών μας Αυλωνιτών» αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή και συνεχίζει:

«Την  κληρονομιά αυτή βεβαίως, ως δημοτική αρχή θα υπερασπιστούμε, αν οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της».

Για τον λόγο αυτό, ήδη ο Δήμος Ωρωπού έχει αποστείλει προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και προς όλους τους βουλευτές της περιοχής, αίτημα αναβολής της συζήτησης του θέματος στη Βουλή, ώστε να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς του Αυλώνα.

Στο τέλος ο Δήμος Ωρωπού εξαπέλυσε τα «βέλη» του στην πρώην Δημοτική Αρχή της πόλης, υπογραμμίζοντας πως: «είναι λυπηρό να βλέπουμε σήμερα τον επί μια πενταετία «δήμιο» της ανάπτυξης του Αυλώνα, να χύνει «κροκοδείλια δάκρυα» χάριν της μικροπολιτικής που ακολουθεί. Είναι ντροπή!»

Θυμίζουμε πως η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Μουσείου Ζυγομαλά και του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού κατατέθηκε την 1η Δεκεμβρίου, στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού από την Υπ. Πολιτισμού κα Μενδώνη.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση τα έξοδα λειτουργίας του Μουσείου θα καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης το Υπουργείο αναλαμβάνει την επάνδρωση του Μουσείου με υπαλλήλους καθώς και τον τρόπο χρήσης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΔ Ωρωπού: Αυτά τα Χριστούγεννα κανείς δεν είναι μόνος!

Δήμαρχος Ωρωπού: «Η φροντίδα μας είναι στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου που όλοι θα είμαστε ίσοι»

Δήμος Ωρωπού για το σεισμό: «Μένουμε ψύχραιμοι και έχουμε έγκυρη ενημέρωση»

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα