Σε ηλεκτρονικούς… ρυθμούς λόγω κορωνοϊού παραμένουν οι δικαστικές αρχές για τις εκδόσεις και παραλαβές πιστοποιητικών | newsbreak

Μοιραστειτε το

Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των μέτρων διευκόλυνσης ηλεκτρονικής έκδοσης και παραλαβής πιστοποιητικών από τις δικαστικές αρχές, ώστε να μην είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των πολιτών, στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Επίσης, αναστέλλεται η εφαρμογή διατάξεων για την υποχρεωτική εισφορά υπέρ ΤΑΧΔΙΚ (μεγαρόσημο) σε πιστοποιητικά που εκδίδονται από Υπηρεσίες Δικαστικών Αρχών από 21.9.2020 έως και 31.12.2020.

Συγκεκριμένα από 21 Σεπτεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2020 ισχύουν τα ακόλουθα:

i. Στα πιστοποιητικά, τις βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα της παρ. 4 του άρθρου 5 του π.δ. 25/2012 (Α’ 53), καθώς και στις αιτήσεις αυτών, αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής:

α) της εισφοράς ύψους τριών (3) ευρώ, που ορίζεται στην περ. ε’ της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν.δ. 1017/1971 (Α’ 209),β) της εισφοράς ύψους δύο (2) ευρώ, που ορίζεται στην περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν.δ. 1017/1971(Α’ 209).

ii. Η υποχρέωση καταβολής της εισφοράς ύψους δύο (2) ευρώ, που ορίζεται στην περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν.δ. 1017/1971 αναστέλλεται και για τα ακριβή αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων που είτε παραλαμβάνονται σε έντυπη μορφή από τη γραμματεία του αρμοδίου δικαστηρίου είτε αποστέλλονται από αυτήν με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ως ηλεκτρονικά έγγραφα που φέρουν προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή του αρμοδίου δικαστικού υπαλλήλου ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Δικαστηρίου (Α’ 209).

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα