Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πετρούπολης για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Δήμος Πετρούπολης, ενόψει της απόφασης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης την Δευτέρα (11/1) έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, φροντίζοντας για την προστασία της δημόσιας υγείας και την υγειονομικά ομαλή και ασφαλή επάνοδο στις σχολικές αίθουσες, ενώ συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις πρόληψης και αποτροπής διάδοσης του covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής προγραμμάτισε προληπτικό υγειονομικό έλεγχο και προχώρησε στη διενέργεια δωρεάν μοριακών τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 για όλο το εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της Πετρούπολης. 

Τα αποτελέσματα των 45 συνολικά μοριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 ήταν αρνητικά, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και σε συνδυασμό με την τήρηση των μέτρων προστασίας του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα εξασφαλίσει την ασφαλή και εύρυθμη επαναλειτουργία των παιδαγωγικών δομών του Δήμου.

Παράλληλα, οι σχολικές καθαρίστριες πραγματοποίησαν σχολαστικό γενικό καθαρισμό, τόσο στο εσωτερικό όλων των σχολικών μονάδων, (Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) όσο και στους αύλειους χώρους, ενώ η καθαριότητα των σχολείων θα είναι αυξημένη, καθώς ενισχύθηκε με έκτακτο προσωπικό προκειμένου να πραγματοποιούνται συνεχείς και σχολαστικοί καθαρισμοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους. 

Όλες οι σχολικές μονάδες είναι πλήρως εφοδιασμένες με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες & αντισηπτικά) και έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια σε κάθε σχολική αίθουσα.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε: «Ο Δήμος μας μέχρι τώρα διαχειρίστηκε με επιτυχία την κρίση της πανδημίας και ανταποκρίθηκε από τη αρχή στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα τα καταφέρουμε και πάλι, εξασφαλίζοντας στα παιδιά μας τις απαραίτητες συνθήκες για την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες και στην κανονικότητα. Η Διοίκηση του Δήμου με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να μεριμνά προκειμένου να ολοκληρώσουν με ασφάλεια και επιτυχία τη φετινή σχολική περίοδο».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα