Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μοιραστειτε το

Ενόψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας «Μεσογειακός κυκλώνας – Ιανός» που αναμένεται να πλήξει και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως το νότιο ήμισυ της Π.Ε. Εύβοιας, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για την οργάνωση των ενεργειών πρόληψης και επιχειρησιακής αντιμετώπισης των φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συντόνισε στη Χαλκίδα ευρεία σύσκεψη εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, δημάρχους, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακά στελέχη. 

Αλληλοενημερώθηκαν οι φορείς για τους ολοκληρωμένους και εν εξελίξει καθαρισμούς ρεμάτων, χειμάρρων και φρεατίων και γενικότερα για τις εργασίες πρόληψης των πλημμυρικών φαινομένων.

Περαιτέρω, συμφωνήθηκαν οι κατά σημείο ενέργειες ετοιμότητας, όπως η εφεδρεία οχημάτων της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ και μηχανημάτων των ΟΤΑ για άμεση ενεργοποίηση σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η διαθεσιμότητα κοινωνικής μέριμνας (φιλοξενίας κλπ) για την περίπτωση που αποφασιστεί η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων κάποιας περιοχής.  Εξειδικεύτηκε ανά περιοχή το πρωτόκολλο ενεργειών για την πιθανή ανάγκη απεγκλωβισμού κατοίκων και γενικότερα κατασταλτικών επεμβάσεων.

Τέλος, αναδείχθηκε ως εξαιρετικά κρίσιμη η γνωστοποίηση σε όλους τους πολίτες των οδηγιών της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αυτές διαμορφώνονται και εκδίδονται παράλληλα με την εξέλιξη των φαινομένων.

 Ειδικότερα οι πολίτες καλούνται:

•         Να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση

•         Να μη διασχίζουν χειμάρρους ή ρέματα για κανέναν λόγο, είτε πεζή, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

•         Να συμμορφώνονται προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, που θα εκδοθούν πλησίον χρονικά ή και κατά τη διάρκεια των φαινομένων (πχ απομάκρυνση ή παραμονή στις κατοικίες κλπ).

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...