Σε εξέλιξη το ΔΣ της ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο προϋπολογισμός, αρμοδιότητες και ΕΕΤΑΑ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα κρίσιμο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  στην αίθουσα  «Olympia» του ξενοδοχείου Divani Caravel , στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο των θεμάτων βρίσκονται τα θέματα αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το θέμα που  αφορά στην αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε και το θέμα του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021.

Κατά πλειοψηφία και μετά από μια μακρά συζήτηση που διατυπώθηκαν πολλές ενστάσεις , εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση με 2 εκατ. ευρώ, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.  Τα μέλη ξεκαθάρισαν την αναγκαιότητα να στηριχθεί η ΕΕΤΑΑ , ζήτησαν ταυτόχρονα μέσα από τον νέο κρατικό προϋπολογισμό να επιστραφεί το συγκεκριμένο ποσό, στα ταμεία της ΚΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, εισηγήθηκε να αποδεχτεί η ΚΕΔΕ την πρόσκληση συμμετοχή της στο διάλογο για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά έθεσε θέμα χρονοδιαγράμματος, διαφωνώντας με την προθεσμία των 15 ημερών που όρισε το Υπουργείο Εσωτερικών.  Δεν είναι εφικτό να έχουμε θέση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είπε ο πρόεδρος.

Με την εισήγηση συμφώνησαν τα μέλη του ΔΣ κάνοντας λόγο για βιαστικές ενέργειες από την πολιτική ηγεσία και ζήτησαν περιθώριο τουλάχιστον δυο μηνών για να γίνει εσωτερικά ουσιαστικός διάλογος.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα