Σε εξέλιξη η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας

Μοιραστειτε το

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)  στο κέντρο της Αθήνας. 

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν ργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη, διασχίζει την Βασιλίσσης Σοφίας αυτή τη στιγμή και κατευθύνεται προς το υπουργείο Υγείας. 

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι «οι δημόσιες δαπάνες Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τριτοκοσμικό ύψος του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5% στου ΑΕΠ», ενώ οι οργανικές θέσεις του προσωπικού των νοσοκομείων είναι χιλιάδες.

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς και αυξήσεις στα νυκτερινά και τις αργίες, σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού και ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Να σημειωθεί ότι με εντολή της αστυνομίας παραμένει κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς, όμως, να πραγματοποιούνται στάσεις.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...