Σε «ελεύθερη πτώση» τα ενοίκια στο Μανχάταν λόγω πανδημίας

Μοιραστειτε το

Τα διαμερίσματα στο Μανχάταν δεν ήταν σε τέτοιες τιμές για ενοικίαση εδώ και 10 χρόνια. Η μέση τιμή ενοικίασης έπεσε κατά 22% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έκθεση από τον εκτιμητή Miller Samuel και τον μεσίτη Douglas Elliman. Αυτό είναι το χαμηλότερο σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010.

 

Οι ενοικιαστές δεν βλέπουν κανέναν λόγο να υπογράψουν νέες μισθώσεις στον πιο ακριβό δήμο του «Μεγάλου Μήλου», με την νυχτερινή ζωή να είναι πλέον ανύπαρκτη και τις εταιρείες να συνεχίζουν να εργάζονται υπό το καθεστώς τηλεργασίας. Φυσικά, οι ιδιοκτήτες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και προσπαθούν να προσελκύσουν νέους ενοικιαστές, δίνοντας δωρεάν «μηνιάτικα», προκειμένου να μην μείνουν οι κατοικίες τους άδειες.

Οι ιδιοκτήτες προσέφεραν κίνητρα μετακίνησης στο 57% όλων των νέων συμφωνιών στο Μανχάταν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό ήταν μετά από κατά μέσο όρο έκπτωση 5,6% ζητώντας ενοίκια.

Οι παραχωρήσεις λειτούργησαν: Οι πρόσφατα υπογεγραμμένες μισθώσεις αυξήθηκαν κατά 30% τον περασμένο μήνα σε 4.015 – το μεγαλύτερο σύνολο μισθώσεων Νοεμβρίου σε 12 χρόνια τήρησης αρχείων, δήλωσε ο Μίλερ. Αλλά αυτή η ενισχυμένη ζήτηση δεν ήταν αρκετή για να καλύψει το πλεόνασμα κενών διαμερισμάτων.

Ο αριθμός των διαθέσιμων καταχωρήσεων στο Μανχάταν υπερδιπλασιάστηκε από πριν από ένα χρόνο σε 15.130, σημειώνοντας ποσοστό ρεκόρ κατά 6,14% για τα δεδομένα της εποχής.

Το Μανχάταν δεν ήταν ο μόνος δήμος ο οποίος υπέστη «πανωλεθρία«» στον κλάδο των μισθώσεων, καθώς και οι γειτονικοί δήμοι είδαν επίσης πτώση στη ζήτηση. Ενδεικτικά, τα ενοίκια στο Μπρούκλιν μειώθηκαν κατά 8,3% σε διάμεσο ενόκιο στα 2,619 δολάρια, ενώ το διαθέσιμο απόθεμα υπερδιπλασιάστηκε στα 4.134 δολάρια. Στα βορειοδυτικά του Κουίνς, συμπεριλαμβανομένης της παραθαλάσσιας γειτονιάς του Λονγκ Άϊλαντ, τα ενοίκια μειώθηκαν κατά 21% με μέσο όρο ενοικίου στα 2.275 δολάρια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Bloomberg.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...