Σε δραματικούς τόνους οι δηλώσεις Τσιόδρα

Μοιραστειτε το

Σωτήρης Τσιόδρας

EUROKINISSI/POOL PHOTO /ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Να μιλήσει στις καρδιές των πολιτών επιχείρησε ο Σωτήτης Τσιόδρας που εμφανίστηκε εκτάκτως στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας. Ο καθηγητής επιδημιολογίας σε δραματικούς τόνους ανέφερε πως «είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού» αλλά φρόντισε να τονίσει πως «δεν χάνουμε την ελπίδα μας».

Την ημέρα ανακοίνωσης του βαρύτερου απολογισμού από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας επέλεξε να επανεμφανιστεί ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από το υπουργείο Υγείας.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας έκανε έκκληση σε όλους και όλες να τηρήσουν τα μέτρα αναφέροντας σε δραματικούς τόνους πως στην παρούσα φάση «είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού».

Με ήρεμη συνείδηση, όπως είπε, τόνισε πως «δεν χάνουμε την ελπίδα μας» παλεύοντας με τα μέτρα «που μας διευκολύνουν να συνεχίζουμε τη ζωή μας με δύσκολο τρόπο».

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τόνισε πως «κοιτάμε να έχουμε όσα το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα και να αποφύγουμε το lockdown». Βέβαια δεν απέκλεισε ένα lockdown αναφέροντας πως στην Ευρώπη είναι κάτι που συζητείται μεταξύ των επιστημόνων.

Ο κ. Τσιόδρας απευθυνόμενους στους πολίτες είπε πως «η προσωπική επιλογή του καθενός θα παίξει καθοριστικό λόγο για το πως θα συνεχιστεί η πανδημία στη χώρα μας» και έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για «ένα δύσκολο Νοέμβριο, ένα δύσκολο Δεκέμβριο και ένα ακόμα δυσκολότερο Ιανουάριο».

Ο καθηγητής είπε πως «είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα» και προσπάθησε να αγγίξει τη συνείδηση των πολιτών λέγοντας πως «είναι η ώρα να μετρήσουν οι καρδιές» και πως «τούτη την ώρα δεν μετράνε τα δικά μου λόγια».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε την ελπίδα του πως το εμβόλιο θα έρθει και θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι το περιμένουμε και επανέλαβε πως σε αυτή τη φάση «η μάσκα είναι μοναδική μας επιλογή, δεν έχουμε άλλο».

Επανέλαβε την ανησυχία των επιστημόνων για τα ΜΜΜ αλλά είπε πως είναι αδύνατο να βελτιωθεί η κατάσταση και τέλος ανέφερε πως η επιστημονική κοινότητα κάνει τεράστια προσπάθεια για να ιχνηλατηθούν όσο καλύτερα οι μολύνσεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...