Σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για τη δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας

Μοιραστειτε το

Σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων την πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα με Σ.Δ.Ι.Τ.»

Πρόκειται για την Α’ φάση του διαγωνισμού και απευθύνεται στην αναζήτηση του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναλάβει την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στις παλιές αποθήκες της ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης που υλοποιείται ως ΣΔΙΤ ο ιδιωτικός φορέας θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα. Παράλληλα, θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ανάδειξης της καινοτομίας καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση των εν λόγω εγκαταστάσεων.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας επεσήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως αρχίζει η δημόσια διαβούλευση για τον διαγωνισμό, για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η αξιοποίηση ενός εγκαταλελειμμένου -επί πολλές δεκαετίες- ακινήτου, έκτασης 17.893 τ.μ, επί της οδού Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα στις παλιές αποθήκες της ΧΡΩΠΕΙ.

»Στη θέση αυτή θα αναπτυχθεί ένας φυσικός χώρος Καινοτομίας που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και την δημιουργία. Στόχος είναι να φιλοξενηθούν εντός του τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων, startup, ερευνητές και ακαδημαϊκά ιδρύματα, προκαλώντας συνέργειες Καινοτομίας.

»Ευελπιστούμε να καταστεί η φυσική έδρα της καινοτομίας στην Ελλάδα αλλά και σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τη δημιουργία, νέων ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Πριν από 14 μήνες το έργο δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη και σήμερα, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...