Σε ακόμα περισσότερες χώρες εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του Covid-19

Μοιραστειτε το

Παγκόσμια ανησυχία από τον συνεχή εντοπισμό, σε άλλα κράτη, της μετάλλαξης του κορονοϊού που εξαπλώνεται ήδη ραγδαία στη Βρετανία.

Σήμερα, το νέο στέλεχος καταγράφηκε στην Ιταλία, σε έξι επιβάτες που επέστρεψαν στη Νάπολη, πριν από τη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Λονδίνο και τις υπόλοιπες βρετανικές πόλεις. Άλλα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στη βόρεια περιφέρεια του Βένετο, και δυο στη νότια, ευρύτερη περιοχή του Μπάρι. Όλοι μπήκαν σε καραντίνα. 

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους και στη Γαλλία, στην Τουρς (κεντρικά). Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας, το άτομο που έχει μολυνθεί (Γάλλος που κατοικεί μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο) είναι ασυμπτωματικό και έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του.

Αφού έφθασε στη χώρα «από το Λονδίνο την 19η Δεκεμβρίου», υποβλήθηκε σε εξέταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο την 21η και «διαγνώστηκε θετικός» στο μεταλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με το Υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε πως πρόκειται για την «πρώτη μόλυνση» που επιβεβαιώνεται επίσημα «από το στέλεχος VOC 202012/01». Οι αρχές εξετάζουν τις επαφές του, για να διαπιστώσουν εάν εξαπλωθεί το νέο στέλεχος. 

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Χαμάντ Χασάν, ανακοίνωσε ότι ένας επιβάτης που έφτασε από το Λονδίνο λίγες μέρες νωρίτερα, ήταν θετικός στη νέα μετάλλαξη του ιού. Σημειώνεται ότι ο Λίβανος δεν έχει απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ζητά από τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, να κάνουν διαγνωστικά τεστ στο αεροδρόμιο. 

Στην Ισπανία επιβεβαίωσαν σήμερα τις πρώτες τέσσερις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του νέου στελέχους. Και οι τέσσερις από τους μολυσμένους ανθρώπους είναι σε καλή υγεία, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης. Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, η παραλλαγή του ιού ήρθε με την άφιξη ενός θετικού ατόμου στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...