Σε έξωση οδηγεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας τον Φιλοζωικό Σύλλογο

Μοιραστειτε το

Υπολογίζεται ότι σήμερα στο καταφύγιο φιλοξενούνται περίπου 50 αδέσποτα.

Σε έξωση από τον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα στο Αλσος Φιλαδέλφειας οδηγεί η δημοτική αρχή της πόλης τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ν. Φιλαδέλφειας και τα δεκάδες ζωάκια που περιθάλπει.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας δηλώνει υποχρεωμένος να απομακρύνει τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων έως τις 31 Ιανουαρίου, καθώς έχει «κριθεί παράνομος από τις αρμόδιες αρχές» κι έχουν σταλεί «αλλεπάλληλα έγγραφα από την Πολιτεία και το Δασαρχείο που ειδοποιούν για την αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών». Αν δεν απομακρυνθεί η εγκατάσταση, «η επιβολή υπέρογκου προστίμου στο οποίο ο Δήμος μας θα αδυνατεί να αντεπεξέλθει είναι δεδομένη», αναφέρει η δημοτική αρχή του Γ. Βούρου.

Ο δήμος υποστηρίζει ότι αναζητά από κοινού με τον Σύλλογο νέο χώρο εγκατάστασης, ωστόσο τοπικές πηγές αντιτείνουν ότι δεν υπάρχει νόμιμος χώρος. Ο σημερινός χώρος «βρίσκεται σε σημείο όπου δεν προβλέπονται εργασίες από τη μελέτη ανάπλασης του Αλσους», ενώ «η πρόταση μεταφοράς μας στη βιομηχανική περιοχή πίσω από την BSB δεν είναι δυνατή γιατί το προτεινόμενο οικόπεδο εμπίπτει στη ζώνη προστασίας του Κηφισού», τονίζει σε επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο ο Φιλοζωικός Σύλλογος, προειδοποιώντας ότι θα προκύψουν νέα ζητήματα περί αυθαίρετων κατασκευών.

Υπολογίζεται ότι σήμερα στο καταφύγιο φιλοξενούνται περίπου 50 αδέσποτα – τα περισσότερα έχουν κακοποιηθεί στο παρελθόν. Οι κίνδυνοι από την παράλογη έξωση είναι προφανείς. Σημειώνεται ότι σήμερα στις γειτονιές του συγκεκριμένου δήμου δεν εμφανίζονται αδέσποτα.

Πολύ σημαντικό το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας, που περιγράφει ότι μόνο στη διάρκεια του 2019 «διαχειριστήκαμε περίπου 600 ζώα, στειρώσαμε 280 ζώα και δώσαμε για υιοθεσία 198». Ο χώρος του συλλόγου λειτουργεί και ως σημείο φιλοζωικής εκπαίδευσης και δέχεται συχνά επισκέψεις σχολείων και προσκόπων.

Ο σύλλογος έχει καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο (θα συνεδριάσει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου) ολοκληρωμένη πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, καλώντας το σώμα σε παρέμβαση προς την κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση αντίστοιχων καταφυγίων σε πάρκα και άλση.

Πηγή
Author: Στέργιος Ζιαμπάκας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...