Σε Έβρο και Σαμοθράκη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μοιραστειτε το

Τον Έβρο και το νησί της Σαμοθράκης θα επισκεφτεί σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από αρκετά μέλη της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί από την Αλεξανδρούπολη στις Φέρες και θα ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νέου φράχτη, ο οποίος αποσκοπεί στην περαιτέρω θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Για τον ίδιο σκοπό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εργασία πιάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο και ακόμη 800 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η κατασκευή του νέου φράχτη, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την παράνομη είσοδο στη χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών κοντά στον ποταμό Έβρο.

Στις Φέρες ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων για τα προβλήματα της περιοχής.

Γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στη Σαμοθράκη, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Νίκο Γαλατούμο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί το τοπικό νοσοκομείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Έβρο και τη Σαμοθράκη, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη, με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι εκλέγονται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων της περιοχής και έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξής της. Ο πρωθυπουργός κατέγραψε τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε για την προώθησή τους σε κεντρικό επίπεδο.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν (σ.σ. άλλοι στον Έβρο και άλλοι στη Σαμοθράκη) οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου, Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου κ.α.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...